Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindenki azt irja itt a...

Mindenki azt irja itt a gyakorin hogy a dackorszak olyan borzaszto hogy majdnem beleöszültek, leirnatok nekem hogy mi ilyen szörnyü ebben a korszakban? Kivancsi vagyok mire szamithatok

Figyelt kérdés
2014. nov. 23. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Háromból szerencsére csak egy gyerekemnél volt, pont a fiúnál.

Nem akart öltözni, vetkőzni.

Üvöltött, ha elment az apja. Rohangált a lakásban, semmi nem érdekelte. Ha valamit a fejébe vett, annak úgy kellett lennie. Idegőrlő 3 hónap volt.

2014. nov. 23. 17:48
 2/12 A kérdező kommentje:
JA?ez csak 3 honapig tart?
2014. nov. 23. 17:50
 3/12 anonim ***** válasza:
2014. nov. 23. 17:55
 4/12 anonim ***** válasza:
15%
Akkor borzasztó a dackorszak, ha a szülő nem kezeli megfelelően. Határozottnak kell lenni, nem engedni, hogy az történjen, amit a gyerek akar. Akkor nem lesz olyan vészes.
2014. nov. 23. 18:10
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem, sajnos, nem csak 3 hónap. Vannak hullámvölgyek, néha jobb, néha rosszabb.

Szerencsére nálunk földön fetrengős, csapkodós, földhöz vágós hisztik nincsenek. (A szomszédnál vannak.)

Rendszeres játéka, hogy halálosan fáradt, de nem akar aludni, neki még kell víz, pisilni, kakálni, elcsúszott a párna, takarj be, takarj ki, szomjas vagyok, hol a macim...

Öltözködésnél megmakacsolja magát, se fel, se le. Szerencsére nálunk nincs válogatás (inkább a kislányokra jellemző).

Nem akarok elindulni/hazamenni, nem akarok enni/fürödni/rendet rakni stb.

Rohan, mint az őrült. Lelkesedésében nekiugrik az embereknek, ölelés címén.

Minden gyereknél más, van, akinél enyhébb, és rövid ideig tart, könnyebben kezelhető, más gyereknél pedig tényleg megjelenik néhány ősz hajszál.

2014. nov. 23. 18:12
 6/12 anonim ***** válasza:

Kinél mi jön elő. Unokahugom pl. támad, bosszút áll, ha mással foglalkoznak, nem vele, akkor odamegy és belemarkol a másik lábába, hajába. Vannak, akik harapnak bosszúból.

Nem akarnak öltözni, enni, vagy bármit csinálni, amit épp jó lenne a szülő oldaláról.

Hisztériáznak a "nem"-re, vagy csak azért is azt csinálják, amit nem szabad. Földhözverik magukat (ilyet is láttam) és csak azzal lehet kikerülni ezeket, ha elterelik a figyelmét a gyereknek valami másra, ez viszont eszméletlen sok energia, mert ez nem két nap alatt cseng le. Elég nehéz. Mi még csak most kezdjük, visít, ha öltözni kell...

2014. nov. 23. 18:22
 7/12 anonim ***** válasza:

Régen én is azt hittem, csak azon múlik, hogy a szülő elég határozott-e a kezdetén. De rájöttem, hogy nem csak ezen múlik. Nem 3 hónapig tart, hanem kb. 2-3 évig, másfél-két éves kortól 4-5 éves korig. A nagyobbik lányom 2 évesen nem szeretett a játszótérről hazamenni, és lefeküdt a házban a folyosón, és sírt. Minden alkalommal, néhány hétig. Meg nem szeretett kezet mosni, akkor meg bemászott az asztal alá. Most 5 éves, csak annyi van, hogy bármit kérek, először azt mondja, hogy "de anya előbb..." A középső lányom sokkal nehezebb eset, ő ha valami nem tetszik neki, visít, kiabál. Egyszer a boltban feküdt hasra, mert nem mászhatott az ásványvizek tetejére, egyszer pedig sírva fakadt a játszótérről hazafelé, mert szerinte nem voltunk a játszótéren. Most kezdett oviba járni, most meg csúnyán beszél velem (pl. buta vagy), amikor valami nem tetszik (pl. megkérem, hogy öltözzön fel), most ez ellen küzdök, remélem, nem tart sokáig. A legkisebb 2 éves, nála most kezdődik, de nem vészes, csak bármit kérdezek tőle, azt válaszolja: nem.

Gyerek vérmérsékletétől függ, hogy milyen súlyosan jelentkezik, valamelyik csak nemtetszését fejezi ki szóban, ha valamit szeretne, valamelyik meg levetkőzik, földhöz veri magát, csapkod, erőszakos lesz, hányásig hergeli magát...

2014. nov. 23. 18:42
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem van barátnőm akinek a lánya hiszti közben képes volt elájulni.
2014. nov. 23. 18:53
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálunk nem olyan vészes, a fiam sokszor ok nélkül elsírja magát, ez hiszti. Ilyenkor azt mondom neki hogy:sírjál. Rögtön felesel hogy:nem, és abbahagyja, rögtön mással foglalkozik. Ezt most kezdte ritkábban csinálni, 3-4 hétig tartott. Felöltöztetni amikor kimegyünk, hát nem egyszerű, mert nem tetszik neki a kabát/sapka/kapucni/cipő/pulcsi, minden rossz vmi miatt, de ilyenkor adok neki választási lehetőséget, hogy pl sapkában szeretne jönni, vagy kapucniban? Egyedül akarja felvenni a cipőt, vagy segítsek? Kb 10 perc alatt zöldágra vergődünk, persze addigra a fél évesem odakozmál az overallban... Indulás előtt elkezd gyorsan játszani, vagy csak nem hajlandó kijönni az ajtón (a kicsi még mindig sül az overallban), és ha mondom hogy induljunk, közli hogy nem. Ilyenkor mondom neki hogy mi a tesóval elmegyünk, ő várjon meg itthon egyedül. Erre kirohan, és elindul mint egy kisangyal, nem akar egyedül maradni. Kalandos. Ki kell ismerni a gyereket, a fiamra ha rátör a dacolhatnék, mindennek amit mondunk, az ellenkezőjét csinálja. Ha azt szeretném hogy egyen, azt mondom neki hogyy:ne egyél. Válasz: de igen, és eszik. 2 éves.
2014. nov. 23. 21:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo, nem minden gyereknel szornyu a dacckorszak. Kisfiam februarban lesz 5 eves es nallunk az egvilagon semmi gond nem volt. Egy hisztire emlekszem amikor hoztam haza a bolcsibol es kitalalta, hogy az autoban o csattolja be maganak a biztonsagi ovet. Amit persze nem tudott de nem engedte, hogy segitsek es levagott egy 7-8 perces hisztit. Lehet, hogy szerencsesek vagyunk de nallunk egyaltalan nem volt nehez a 2-3 eves korszak.
2014. nov. 23. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!