Dackorszak, hogy vészeljem át?
Figyelt kérdés
A fiam mindjárt 4 éves óvodába jár szeptember óta. Az utóbbi 1 hónapban szó szerint maga a "kisördög". Megint dackorszakot él....akarom, nem akarom, ha nincs úgy ahogy ő szeretné hisztizik. Reggel, délben, este...mindig. Próbáltam már szép szóval, próbáltam csúnyán...de akkor is. Ha lenyugszik, kezdi előről...hogy de ő kindertojást akar, nem ezt a nadrágot akarom felhúzni és így tovább. Nagyon el vagyok keseredve, mert már a héten úgy ment oviba, hogy mindennap összevesztünk reggel. Nem szeretném,ha a fejemre nőne és ő irányítana. Apukának sincs sok türelme és teljesen tanácstalan vagyok. Próbáltam már nem figyelni rá, akkor is jön, hogy anya mondok valamit és közben tombol. Bevittem a szobájába, hogy ha majd befejezi kijöhet címszóval....1 óra hosszáig sírt kisebb-nagyobb megszakítással, mert nem úgy volt, ahogy ő szerette volna. Ha a hiszti kezdetekkor az ölembe veszem és elmondom neki, hogy miért nem...egy kicsit megnyugszik, de kezdi előről mihelyst befejezem a mondandómat. Nagyon nehéz! Nem egyszerű eset, de azt mondom nem is lenne vele gond, csak ne hisztizne állandóan. Bármilyen ötletet szívesen fogadok, mert már görcsbe rándul a gyomrom, ha az oviba megyek érte és vajon mivel fog kihozni a sodromból.2014. nov. 13. 12:42
1/10 anonim válasza:
Kb. mintha minket írtál volna le :) Fiam 4 éves lesz ebben a hónapban. Ő egy éve ovis és van egy kistesója, de a többi stimmel. Nálunk most a bünti látszik beválni. Ő ovis napokon reggel 10 perc ovi után 20 perc mesét nézhet, hétvégén picit többet. Ennek a megvonásával büntetjük. Volt amikor egy hétig nem nézhetett mesét annyira kezelhetetlen volt. Most ha már mondom, hogy : "mindjárt mondom a büntetést", akkor próbál "jól" viselkedni, de azért még mindig pattanásig vannak néha az idegeim :) úgyhogy elkezdtem kúra szerűen a MagneB6-ot is szedni :)
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, a magnezium itt is anya-apa vitaminja! :) Ez a büntetés már nálunk is él. Minden pénteken kap egy focis kártyát...ha jól viselkedik. A múlt héten aránylag jó fiú volt, de előtte héten is volt gond és akkor nem kapott. Akkor egy hétig azt hallgattam, hogy de mikor fog kapni kártyát. Mondtam neki,ha majd jól fog viselkedni, nem fog mindenért nyavalyogni, hisz tudja, hogy nem szabad neki mindent megengednem. De amikor kis angyalka, mindent megért, mindent felfog tudja, hogy nem szabad úgy viselkedni ahogy...de aztán elborul a kis agya, és puff. Aztán meg az enyém :(
2014. nov. 13. 12:59
3/10 anonim válasza:
Én most olvasom a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje c. könyvet, ilyen esetekre rengeteg nagyon jó ötlet van benne, érdemes lenne belenézned, hátha segít a megoldásban.
4/10 anonim válasza:
Nálunk is ez a helyzet, 5 éves lesz a kisfiam januárban. Időnként én is kilátástalannak látom a helyzetet. Bár én inkább már a túl nyugott oldalra kerülök, mivel úgy érzem nem tudok mit csinálni. Elmondom 1-2-szer nyugodtan, aztán ráhagyom, ha mérgesen mondok neki valamit, pl. fejezd be, akkor rávágja, hogy én fejezzem be. Nagyon fineszes kis krapek a kisfiam. :) Kivárok és olvasgatok a témában, hátha valami okosságra találok. :)
5/10 A kérdező kommentje:
Nincs meg véletlen ez a könyv online? Érdekelne, de csak online tudom elolvasni. Köszönöm.
Az ember próbál türelmes lenni, de azért van egy határ, ami után azt érzi, hogy vagy elmegy otthonról, vagy megbolondul vagy egyszerűen elege van mindenből. Tudtuk, hogy nem egyszerű gyereket nevelni, de amikor 2,5 évesen dacos volt, gondoltam na most már ezt túlvészeljük és aztán csak jobb lehet. De most megint előjött. :(
2014. nov. 13. 17:18
6/10 anonim válasza:
Nem tudom, Adele Faber és Elaine Mazlisch a szerzői. És azt is mondja, hogy nem kell magunkra nyugalmat erőltetni. :) Könyvtár nincs?
7/10 A kérdező kommentje:
Sajnos az otthonomtól 1000-re nincs könyvtár! :(
2014. nov. 14. 17:34
8/10 anonim válasza:
:( (Nálunk van, de ez a könyv nincs meg.)
Megvenni nem akarnád? Neten rengeteg véleményt találsz róla. Esetleg antikváriumos oldalon biztos meg lehet találni olcsóbban, ha nem szánnál rá annyi pénzt.
9/10 anonim válasza:
Fent van könyv pdf-ben, én is most kerestem rá a Google-ban!
10/10 anonim válasza:
eppen mi is igy vagyunk 5eves ikreim vannak de nekem is gorcsbe van a gyomrom ha megyek ertuk az oviba mert a lannyal nincs semmi baj hanem a fiu,kinder kell neki mindennap,ha nem veszem meg odavagja magat,hazaig ordit az utcan,mire hazaerunk mar teljesen ki vagyok idegileg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!