Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kétségbeesett segélykiáltás!...

Kétségbeesett segélykiáltás! Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy egy 3 szobás lakásban élünk, van két testvérem, és persze a szüleim. A helyzet az, hogy jelenleg van saját szobám, de a 10éves húgom és a 12 éves öcsém egy szobában laknak és a szüleim azt akarják, hogy összeköltözzek a húgommal. Ezt nem akarom! Ha 1-2 évvel lenne fiatalabb, nem okozna gondot, de 6 év korkülönbség már sok, nekem szükségem van egy saját 'birodalomra'. Mit tudnánk tenni? Az ő szobájuk 25m2 körül van, esetleg elválasztani nem lehet?

Kérlek segítsetek! :S

2010. febr. 18. 17:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A szüleiddel kellene megegyezni a megoldásban. A lakótelepeken a félszobák nem nagyon vannak 12nm-nél nagyobbak. Elvileg lehetne elválasztani. Kérdés, a szüleid vállalják-e az átépítés anyagi vonzatát?
2010. febr. 18. 17:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Valóban jobb,ha a hugod veled van egy szobában,mint a fiú testvérrel.Egyezz meg a hugoddal.Nem kell feltétlenül külön szoba még a te korodban sem.Vannak,akiknek egyáltalán nem lehet külön szobájuk.Mit csinálnál,ha pl.koleszos lennél vagy albérletben laknál ? Akkor sem lehetnél egyedül.Nem kell önzőnek lenned.
2010. febr. 18. 17:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A szüleidnek kell igazat adnom: jobb, ha a 10 éves húgod a 16 éves nővérével lakik egy szobában, mint ha a 12 éves bátyjával.

Ha félreteszed az önérdeket, és jobban belegondolsz, ez teljesen logikus. Az öcséd nemsoká elkezd serdülni, kb itt van az első magömlése ideje, utána rendszeresen fog önkielégíteni meg haverokat fogadni a szobájában, zajos hobbijai lesznek, nem egészséges ilyenkor egy kisebb lánytesóval összezárni.

Amit tehetsz: szobát cseréltek, hogy a nagyobbik gyerekszobában lakjatok ketten, és öcséd a kisebbik gyerekszobában egyedül.

Mellesleg meg rengeteg gyerek felnőtt egy félszobában kettesben a testvérével, és egyikből se lett idegroncs "saját birodalom" nélkül. Majd ha nagy leszel, lesz saját házad vagy lakásod. Most azonban ennél sokkal fontosabb, hogy van két testvéred.

2010. febr. 18. 17:33
 4/8 anonim válasza:
100%

Nem mondod, hogy kétségbe vagy esve? Inkább boldognak kellene lenned, hogy van családod és lakásotok. Gondolj a kilakoltatottakra akik önhibájukon kívül kerültek az utcára!Gyerekekkel!

Minden nézőpont kérdése!

2010. febr. 18. 17:44
 5/8 anonim válasza:
100%
gondolom, az ő szobájuk a nagyobb. cserélj az öcséddel, azzal a feltétellel, hogy a szüleid vesznek neked egy plafonra szerelhető függönykarnist ( olyat amiközvetlenül a plafonhoz van csavarozva, nincs lyuk közte és a plafon között) és egy jó vastag függönyt. :) majdnem olyan lesz, mitha saját szobád lenne.13 éves koromig egy szobában laktam a nővéremmmel, mi így oldottuk meg...
2010. febr. 18. 17:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyezzetek meg úgy, hogy elosztjátok a szobát. Ha édesanyádék megengedhetik anyagilag akkor vegyetek egy paravánt, amivel "elosztjátok a szobát, így végülis lesz saját birodalmad nagyobb költekezések nélkül.
2010. febr. 18. 17:51
 7/8 anonim válasza:
75%
az embernek igenis szüksége van magánzugra, nem kollektivista társadalomban élünk... nálunk a szobaszétválasztást egy polcrendszerrel oldották meg a szüleink (2 lánytesómmal laktam egy szobában, én is lány vagyok) így lett hely pakolni is, meg mégis le volt választva... persze nem volt könnyű így sem, de 18 évesen elköltözhettem otthonról, azóta sokkal jobb mindenkivel a viszonyom is (hetente 1x járok hozzájuk:))
2010. febr. 18. 18:19
 8/8 anonim ***** válasza:
38%
Szerintem is kell egy 16 éves kamasznak egy kis saját birodalom. 18 évesen majd meg méginkább kelleni fog. A szülők simán elfeleztetnék a szobájukat. 25 nm egyébként is nagy hálónak. Minek akkora? Ha már egy 10 nm-t leválasztanak, az szobának neked elég, nekik meg így is marad 15. Beszéld meg velük.
2010. febr. 19. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!