Elfoglalhatok évek óta üresen álló, beerdősődött terület közepén levő tanyát?
2 éve biztosan nem járt ott senki, látszólag olyan 5-6 éve lehet teljesen lakatlan. Ahogy elnézem felnyitották a házakat, ami kellett nekik elvitték, de rongálás nyomai nem igen tapasztalhatóak. Például van még ott egy gázzal működő hűtő, gáztűzhely, ágyak, takarók. De ki vannak nyitva a házak és nincsenek visszalakatolva.
Viszont olyan környéken van ami terepjáróval, vagy 1 óra gyaloglással megközelíthető és elég rejtett, szóval suhancok, vagy bűnözők nem nagyon forognak arrafelé.
Én arra gondoltam kipofozom magamnak helyben fellelhető anyagokból, rendet rakok, felszerelek zárat, viszek gázpalackot, kicsit lepucolom a gazt, aztán persze ha a tulaj felszólít, hogy hagyjam el a helyet (de szerintem max 2 év múlva lesz ilyen) természetesen átadom a terepet. Addig egyfajta nyaralónak jó lehetne, nem?
úgy értem, hogy házakat, hogy olyan 5x5-ös kis téglaház áll ott pincével, de szinte már szét van rohadva az egész, a fák kezdik széttolni a szerkezetet.
Meg áll néhány hasonló méretű faház szintén a gaz közepén, abból egynek be is szakadt a teteje, de a többi jó állapotban van.
Tehát amúgy nem valami értékes házak, valami helyi kisöreg erdei birodalma lehetett, valószínűleg meghalt, az örökösök meg nem tudják eladni.
Nem tudom igazán. Sokan mondják, hogy jajj lehet hajléktalanok laknak ott, vagy törvényen kívüliek. Vagy a tulaj fog agyonverni.
Szerintem ahol hajléktalan lakik ott nincs viszonylagos rend, ott élhetett valaki, félig kipakolták, aztán ott hagyták az egészet.
De olyan 6-7 évvel ezelőtt. Az a furcsa, hogy találtam 8 darab 90%-os vonatjegyet amit 2013-ban reggel vettek és le volt rakva az asztalra. Hogy az mi lehetett?
Felment oda egy csapat hajléktalan? Vagy csak a rokonok miután meghalt a tulaj?
nyugdíjasok vagy nagycsaládosok. De a házban volt pl még ilyen kis húzós kocsi is amit az idősek szoktak használni.
A jegy alapján Budapestről mentek a helyre. De mondom 8-an.
Az ajtón egyébként lakat volt, de csak egy szög tartotta, a többi szög nem volt benne, lehet pont a rokonok "törték fel" aztán dugták nagyjából vissza és tettek rá új lakatot.
nem te vagy aki a pusztaság közepén akart egy öreg mandula fát megmetszeni?
volt egy ilyen kérdés itt:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!