Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi áramot vesz fel egy...

Mennyi áramot vesz fel egy 100 wattos égő felkapcsoláskor?

Figyelt kérdés
vagy Pl:számitógép,bojler,...stb

2015. márc. 7. 19:09
 1/7 anonim ***** válasza:
Van egy kiugróan magas áramfelvétel, áramlökés ami csak rendkívül rövid ideig tart, ezért a biztosítékok nem is tudják általában észlelni (vagy csak ritkán). Ugyanis felkapcsoláskor kerül csak feszültség alá a fogyasztó és hirtelen indulnak el az elektronok, tehát lényegében nincs ellenállása a fogyasztónak (azaz nulla), persze egy pillanat múlva, már van.
2015. márc. 7. 19:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Pontosabban mi az ami érdekel?
2015. márc. 7. 19:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. A párom mindig azt mondja, hogy inkább hagyjam bekapcsolva a számítógépet, felkapcsolva a villanyt, és bekapcsolva a hősugárzót, mint hogy mindig ki, illetve lekapcsoljam a fogyasztókat. Nekem mániám az, hogy mindig áramtalanítom a fogyasztókat, Ő pedig azt mondja, hogy ha újra indítom, többet fogyaszt mint ha egész nap működne. Tehát, az a kérdés, hogy akkor használok-e több áramot, ha a használat után kikapcsolom, vagy akkor, ha egész nap megy?

Szóval tényleg annyi áramot vesz fel a készülék indulásnál, mint ha egész nap menne megszakítás nélkül?

Bocsánat, lehet nem vagyok elég érthető, de nem tudom jobban megfogalmazni.

2015. márc. 8. 17:17
 4/7 anonim ***** válasza:

A te mániád szerint a fogyasztás kevesebb, viszont a bekapcsolásnál keletkezett áramlökés szokta a leginkább tönkretenni a fogyasztókat, ami aztán lényegesen nagyobb költséget von maga után.

Cseréld le a fogyasztókat modernebb típusúakra és így nem lesz gondod a kapcsolásokkal.

2015. márc. 8. 17:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha 5-10 perc múlva visszaülsz a gép elé, akkor nem érdemes kikapcsolni, az élettartamára károsabb hatással van a sok ki-bekapcsolás, mint a folyamatos működés. Ha fél perc múlva visszamész az adott helyiségbe, ahol ég a villany, nem érdemes lekapcsolni. Ha már csak 5-10 perc múlva mész vissza, akkor kapcsold le. Mielőtt még teljesen összezavarlak, ha hosszabb időre hagyod ott a fogyasztókat, (30 perctől több óráig) akkor érdemes lekapcsolni és áramtalanítani mindent, ha rövidebb időre, akkor maradhatnak bekapcsolva.

Bekapcsoláskor nagyobb áramot vesz fel, de csak nagyon rövid ideig. Egész napra bekapcsolva hagyni valamit, mert bekapcsoláskor többet fogyaszt hülyeség ahogy van. Miért? Józan ész miatt. Ha valami nem működik, az nem fogyaszt (jobb esetben).

Nem tudom milyen példát hozzak. Ha csak akkor kapcsolod be a telefonod, amikor telefonálni akarsz, lehet elmegy 4-5 napig is. De ha folyamatosan be van kapcsolva? Nap végére, vagy a második nap közepére lemerül. Na, akkor melyik fogyaszt többet? Pedig bizonyára a telefon is jobban meríti az akkut indulás közben, mint készenléti állapotban.

2015. márc. 8. 20:50
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen, igen értem. Nos nem fogok mindent lecserélni, mert nem a modernséggel meg a tudom is én mivel volt a gond, hanem a fenti kérdés érdekelt. Igen ésszerű számomra is, hogy ha 2 3 perc múlva megyek vissza egy adott helyiségbe, akkor nyílván nem kapcsolom le a villanyt, vagy 10 perc múlva ha visszaülök a géphez nyílván azt se kapcsolom ki. Szóval akkor én gondolom jól, hogy ha elmegyek itthonról, akkor nyugodtan kapcsoljak le mindent, főleg ha 4 5órára, esetleg több időre megyek.

Az ötös válaszolónak köszönöm a válaszát külön is!:)

2015. márc. 9. 11:46
 7/7 anonim válasza:
Konkrétan abban a pillanatban? Vagy mondjuk óránként?
2015. márc. 26. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!