Van joga ehhez a főbérlőnek?
Ne haragudj de ez jogilag sem elfogadható. A albérlő beleegyezése nélkül nem mehet csak úgy be.
Nekünk is van egy lakásunk amit hivatalosan kiadtunk.
Minden hónapban megbeszélünk egy időpontot amikor ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e, nem rongáltak-e vagy nincs-e javítani való.
Szóval nem teheti meg! Fel is jelentheted!
Emberileg elég alacsony szinten lehet a föbérlöd - még családon belül se igazán tartom jogosnak a másik szobájába bejárni, amikor nincs ott, elvégre az magánterület.
Hohy joga van-e, azt nem tudom, de én nem maradnék ott tovább semeddig.
Amikor mi albérletben laktunk a párommal a főbérlővel megegyeztünk,hogy minden hónap 5-én jön a bérleti díjért..
Mivel én akkor éjszakásként dolgoztam,így sokszor volt olyan érzésem,hogy amíg én alszok,valaki járkál a lakásban..De olyan fáradt voltam,hogy felébredni se tudtam,csak mikor felkeltem akkor volt olyan érzésem..Néha megkérdeztem a nénit(főbérlőt),hogy szokott-e máskor is jönni,azt mondta soha..Volt egy tengerimalacunk.Néha kiszórta a forgácsot a szőnyegre.De amikor a néni jött mindig tip-top rend volt(amúgy is de akkor különösen figyeltem a rendrakásra.) Így a néni csak szép,tiszta lakásba jött..Amikor fél év után bejelentettük,hogy elmegyünk,a néni kiakadt,és elkezdett velünk kiabálni,hogy örül is neki,mert elege van abból,hogy a forgács állandóan a szőnyegen van..(ezt vajon honnan tudta,ha nem jár hozzánk?) Akkor esett le,hogy miért éreztem azt,hogy mászkált valaki a lakásban amikor mélyen aludtam éjszakai műszak után..Mert volt egy jellegzetes levendula illata a néninek(valamiért nem szeretem a levendula illatát),és elszólta magát,hogy ha alszok,vegyem le a pokrócot az ágyról...
Az utolsó nap szóvá is tettük,hogy jogtalanul bemászkált pedig mi rendes lakók voltunk,és mindig fizettünk..A válasza az volt,hogy nem írtuk bele a szerződésbe külön,hogy ő a saját lakásában ilyenkor nem mehet...
Szóval lehet,hogy nincs joga kutatni a bérelt lakásban,de úgyis avval érvelni,hogy az ő lakása!!
Egyet tehetsz.Menj el,és keress másikat..
én most költöztem uj helyre,rögtön cseréltem is zárat,tulaj szól előre ha jön,én engedem be
előző helyen ahol laktunk,ott a baácsi simán bejárkált,pedig elmondtuk többször is,hogy szoljon,de még a zárt szobába (töben laktunk ott egyetemisták,zártuk a szobákat) is bejött,sőt,árulta a lakást,ugy hozott fel vadidegeneket,hogy nekünk nem szolt,legtöbbször ott se voltunk
egy zár nem kerül sokba,még te is ki tudod cserélni
és akkor nyugodtabban élsz
de én keresnék másik albérletet
22/L
Ki lehet cserélni a zárat??Én úgy tudom,hogy nem lehet,mert nem a te tulajdonod,csak bérled!
Csak azért kérdezem,mert a sógorom szintén zárat cserélt a saját lakásában,hogy az elvált feleség ne tudjon csak úgy bejárni...Ezért a sógoromat megbüntették...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!