Tetőtéri lakásban nyáron hány fok van kb?
Ha van klíma nem gond 3,5kwnál magasabb hűtőteljesítmény a minimum.
ja és 5 hónap a klímaszezonra számíts nonstop. ez havi 15.000ft + ha inverteres a klíma. Ha on-off akkor 30K
Azért kell nonstop menni a klímának 1 az inverterest erre tervezték 2 hogy ne melegedjenek fel a falak és a bútorok. Ha csak akkor kapcsolod be mikor otthon vagy akkor akár 130% is menni fog az inverteres és a áramfogyasztása is jóval több lesz mint ha nonstop menne 40% on.
Maga az ablak árnyokolása is besegít a klímának.
Első vagyok Nekünk van egy ilyen lakásunk 2011 augusztusába 38 fok volt.
Nem klímáztunk mert csak diákoknak van kiadva szeptembertől- májusig.
És fűteni is jobban kell. viszont ha ilyen a tél mint most pusztán fűtés nélkül 2 fokot emelkedik a hőmérséklet csak attól hogy besüt a nap az ablakokon.
Tető anyagának minősége;
szigetelés milyensége;
külső hőmérséklet;
időjárás.
Ezek meghatározzák a lakás belső hőmérsékletét, ismeretük nélkül csak találgatni lehet.
Két tetőtéri lakásban laktam. Egyiket üveggyapottal szigetelték, hullámos tetőburkolat volt, de már nem tudom milyen anyag, ott nyáron 23-26 fok volt, kellemes.
Amiben most lakom, ebből kispóroltak mindent. Egyszerű gipszkarton a belső "borítás" és kőfalak vannak. Itt 40fok felett is volt nyáron.
30 fok simán lehet nem tetőtériben is.
Klímám volt korábban. Nem nőtt meg a villanyszámlám észrevehetően.
Azért számít, hogy milyen az elhelyezkedése. Árnyékolja-e valami. Másik épület, fák, stb.
Milyen a falak hőszigetelése?
Nagynéném lakik egy rosszul hőszigetelt tetőtéri lakásban. Nyáron 34-36 fok is van nála. Gyakran megy le este a parkba, hogy hűsöljön egyet, mikor besötétedik, mert fenn nehezen bírja.
Én is tetőteres házban lakom, de jó a hőszigetelés, és 28 foknál melegebb sosem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!