Miért csökken a nyomás a csapban?
Azért mert van egy szűk keresztmetszetet valahol,a ház csőrendszerben(valószínűleg)
1 Pár infót adhatnál, ..(társas/családi ház,városi víz vagy saját fúrt kút hidroforral, vagy pl milyen anyagú,csövek vannak,)
Kevés az infó.
Akkor a sarok szelep nem enged át elegendő vizet,ezt ki kéne cserélni.
Ha ősrégi..(ránézésre kb min 20 éves),akkor ne piszkáld, mert ha tekergeted ,lehet hogy csöpögni fog. Cserélni kéne egy új sarokszelepre. Mivel lehet hogy nagyon durván be van rohadva, komoly fogó(+ hő) szükséges a cseréhez.
Szóval önként ne vállalkozz a cserére.
Nagy valószínűséggel tele van rozsda darabokkal,és nem tud átfolyni a víz.
Amúgy a perlátort (csapvég) is kitekerheted,....hátha ott is el van dugulva ,..láttam már ilyet is probléma okozónak.
A sarokszelep tekerőjét,... meg ha kijjebb tekered,lehet hogy csöpögni fog utána a tengelye. Ömleni nem fog ... egy próbát meg ér. Ha csak 1-2 csöpp van ,akkor meg fog állni magától. De sanszos hogy cserélni kell.
Én arra tippelek,hogy eleve egy kis áteresztőképességű csap,és ha maga az elzáró gumi már öreg,-meleg víz hatására a porózus részekbe is belemegy a meleg víz,ezért kitágul...így lecsökken a keresztmetszet.
Én a főcsap(meleg víz) elzárása után kiszedném a meleg vizes részt,és kicserélném a gumit.
Erre a csapbetétre gondoltam...
A fogantyút leszedni,a csapbetétet kitekerni,és megpróbálni az alján látható gumit kicserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!