A szomszédom kerítése hiányos, úgyis mondhatnám az megy jön rajta ami akar. A kutyáimat-e miatt megkötve kell tartanom. Arra kötelez takarítsam össze az udvarát mert a kutya rendetlenséget csinált mit tegyek?
"De ha pl fényképpel igazolja, akkor a jegyző szép csekket írhat a nevedre."
Mondjuk ezt is csak akkor, ha már a jegyző egyszer felszólított téged, hogy tartsd a kutyákat a telkeden, és lejár a kb egy hónapos türelmi idő.
Hát akkor ti jobban tudjátok, mint a jegyzőnk.
ha 0%-okat érnek a válaszaim.
Ha engem zavar, hogy a szomszéd kutyája bemászkál (mert mondjuk a szomszéd nem csinál kerítést azon az oldalon, ahol neki kellene), akkor először figyelmeztetném, hogy mérget fogok kirakni ("patkányok ellen") és vagy csinálja meg a kerítést vagy gondoskodjon róla, hogy az állatai ne jöjjenek át mert elpusztulnak.
Vagy megmondom neki, mennyiért csinálom meg én a kerítést és fizesse ki.
Ezért is téged büntetnének meg.
A szomszéd kutyájának is több joga van a telkeden, mint neked.
Az én dolgom lett volna, de már nem az.
A másik oldalon már megcsináltuk és ott nem a mi dolgunk lett volna!
(Csak ott kátrányosok laktak és átfolyt a szemét.)
Nem lehetett őket se kötelezni, az építésre.
És igen nekem áll feljebb, hogy a szomszéd kutyáira nekem többet kell költenem, mint a kocsim értéke!
Akkor ne csinálj kerítést és költs továbbra is a kutyáira.
Azért mert te kerítést csináltál ott, ahol nem neked kellett volna a saját érdeked miatt, elvárod a szomszédodtól, hogy ő is ugyanígy tegyen?
"Akkor ne csinálj kerítést és költs továbbra is a kutyáira."
Akkor költök, ha megépítem a kerítést.
Ha nem építek, akkor csak terrorizálnak és átszarnak, és talán egyszer úgy elkapnak, hogy a mentők visznek el.
"Azért mert te kerítést csináltál ott, ahol nem neked kellett volna a saját érdeked miatt, elvárod a szomszédodtól, hogy ő is ugyanígy tegyen?"
Az én érdekem, hogy a szomszéd kutyát tartson?
És fogd már fel, hogy rég eltörölték a szabályozást, hogy kinek melyik oldalon kell keríteni.
Legalábbis a jegyző, meg a településfejlesztési fejes ezt mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!