A szomszédom kerítése hiányos, úgyis mondhatnám az megy jön rajta ami akar. A kutyáimat-e miatt megkötve kell tartanom. Arra kötelez takarítsam össze az udvarát mert a kutya rendetlenséget csinált mit tegyek?
A kutyákat TE vagy köteles a saját telkeden tartani, mindegy, hogy milyen módon és ha a szomszédnak kárt okoznak, neked kell rendbehozni.
A kutyákat nem kell MEGKÖTVE tartani, csak biztosítani, hogy ne tudják elhagyni a területedet.
A kerítés más téma, semmi köze a te kutyáidhoz
"A keritést az csinálja meg,akinek az fontos.Most a szomszédnak fontos,hogy ne tudjanak a kutyák átmenni ."
Ebben tévedsz, mert ha a kérdezö kutyája valami kárt tesz ott, akkor a kérdezönek kell megtéríteni, és adott esetben még külön meg is büntetik.
Nálunk az északi oldalon lévő telekhatáron a kerítés a mi dolgunk, vele szemben a szomszédé. Elől hátul szintén a mi dolgunk, már ha akarunk kerítést.
Így mindenkinek jut 3 oldal, a negyediket a szomszéd csinálja. Erre lehet-e kötelezni? Önkormányzatnál érdeklődj, ez egy kötelesség-e mindenkinek vagy sem.
De nem lehet valami jó a szomszédi viszony, ahogy mondod. Bár a kutyáidért te felelsz (vagy a biztosítód, ha benne van a lakásbiztosításban).
Kerítés építésére nem lehet kötelezni senkit ez tény.
A kutyáidat köteles vagy a telekhatárokon belül tartani.
Ha nem tetszik a szomszéd kerítése akkor építesz egyet mellé.
Nekünk is min fél millát kell majd kerítésre költeni, mert a s3ggarcú szomszéd szabadon tartja a kutyáit.
És ha odamegyek dolgozni, akkor olykor rámrontanak a kutyák.
# 4
Azzal kitörölhetem, ha letépték a kezem vagy az arcom...
És még le se szúrhatom a vasvillával vagy darálhatom le a fűkaszával, ha éppen az van a kezemben, mert engem fognak leültetni állatkínzásért!
És még a szomszédnak áll feljebb, hogy ha nem tetszik kerítsünk. Meg nem bántanak, de már egyszer megcsikarták a lábam.
Meg teli van kutyaszarral a veteményesünk...
Ha nem a te kutyád rondít át, akkor nem tud csinálni semmit.
Ha a tiéd, és nem tudja bizonyítani, akkor sem.
De ha pl fényképpel igazolja, akkor a jegyző szép csekket írhat a nevedre.
A hatályos OTÉK még most is utal a kerítésépítési kötelezettségre. (Nem szabályozza - ezt szerintem a helyi építési szabályzat teszi.)
Meg kell kérdezni a jegyzőt, hogy az adott településen (településrészen) el van-e rendelve kerítés létesítése.
Ez független attól, hogy a kutyáidért te tartozol felelősséggel.
Mondd azt neki, hogy szerinted meg nem a te kutyád csinált rumlit nála, de szívesen segítesz neki összetakarítani, ha megkínál a jó pálinkájából, és koccintatok rá egyet!
Aztán meg gondoskodj róla, hogy NE járhassanak át a kutyáid!
#7 vagyok
Mi már jártuk a jegyzőnél, meg ő is nálunk terepszemlén.
Amíg nincs fénykép vagy nem téptek szét a kutyák, addig nem tudnak ellenük fellépni és nem is kötelezhetők kerítés építésére.
És vagy szerszám van a kezemben amivel meg tudom magam védeni vagy fényképező.
Megérné lefényképezni a kutyákat?
Én arra jutottam, hogy inkább szerszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!