Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tényleg nem lehet meleg...

Tényleg nem lehet meleg étkezési csekkel élelmiszert vásárolni a jövőben? (pl. Gustában)

Figyelt kérdés
A férjem hallotta a tv-ben, de a neten nem találtam semmit erről.Mi eddig hideg élelmiszert vettünk rajta, már ahol elfogadták, de állítólag mostantól csak az éttermek és a kifőzdék fogadhatják el.
2010. febr. 7. 13:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hogyhogy nem fogadják el a sulis menzán? Pedig pont ezt hangsúlyozták, hogy azt is lehet vele fizetni. Nézzetek utána, és homályosítsátok fel a menzát, mert ha annak ellenére nem váltják be, hogy beválthatnák, akkor ilyet nem csinálhatnak.
2010. febr. 7. 15:00
 12/19 anonim ***** válasza:

15:00 pegi nekünk nem fogadják el :(

Mert nekik bonyolult, pluszmunka, sőt, a tankönyvvásárlási támogatást sem fogadják el év elején, mert nekik az úgy veszteséges lenne!

2010. febr. 7. 15:20
 13/19 anonim ***** válasza:
*pedig
2010. febr. 7. 15:20
 14/19 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, akkor elfogadhatják olyan üzletek ahol lehet meleg ételt vásárolni, de csak úgy, hogy azt külön számolják a többitől, és csak azt fizetheted meleg kajajeggyel.
2010. febr. 7. 15:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Meleg étkezésijegy elfogadó helyek, én Egert hoztem be, mert engem az érdekel, de ez csak választás kérdése (az oldal alján).

[link]

2010. febr. 7. 16:06
 16/19 anonim ***** válasza:
Én is hallottam a tv-ben, és a neten én sem találom.
2010. febr. 8. 00:19
 17/19 anonim ***** válasza:

A meleg étkezési "utalványok (kártyák) elfogadója lehet:

•a helyben történő kiszolgálással (önkiszolgálással) fogyasztást nyújtó vendéglő, étterem, kifőzde, munkahelyi étkezde,

•az étel-kiszállítást szolgáltató vállalkozás,

•az olyan büfé, látványpékség, grill-sütőde pizza-sütőde, helyben sütött, főzött húst, hústerméket kiszolgáló stb. kereskedelmi üzlet, vagy annak részlege, amely a meleg, illetve jellemzően melegen fogyasztható (melegíthető) ételek szolgáltatásán kívül más terméket nem forgalmaz, más szolgáltatást nem nyújt, vagy olyan kereskedelmi üzlet, amely megszervezi és ellenőrizhető módon működteti az utalványok (kártyák) előbbi szolgáltatásokra történő – más termékek forgalmazásától elkülönített – beváltását, felhasználását.

Ez azt jelenti, hogy az utalványok (kártyák) elfogadása pl. iparcikkek, élvezeti cikkek, vagy a felsorolt szolgáltatások keretén kívül értékesített élelmiszer-termékek, italok (a teljes felsorolás lehetősége nélkül: só, cukor, édesítők, édességek, cukrászati termékek, gabonafélék, száraztészták, pékáruk, rágcsálnivalók, olaj, zsiradékok, ízesítők, húsáruk, üdítők, kávé, tea, kakaó, tejtermékek, mélyhűtött-, előre csomagolt-, dehidratált-, konzerv- ételek, zöldség- gyümölcs stb.) vásárlására, nem felel meg a juttatás kedvezményes adózását megalapozó feltételeknek. Ilyen esetben a Szja törvény rendelkezésének megszegése miatt felmerülhet mulasztási bírság szankció alkalmazása is: az adóhatóság az adózás rendjéről szóló törvény 172. §-ának (15) bekezdése alapján, a magánszemélyt 50 ezer, más adózót (pl. az utalvány-elfogadót, vagy a kibocsátót, ha a felhasználhatóságot nem korlátozza) 100 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatja."

Forrás: [link] %C3%A9tkez%C3%A9si utalv%C3%A1ny

2010. febr. 10. 19:04
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó!

R...nak meg.Tuti, hogy éhen akarnak halasztani minket.3 napig járjak étterembe,de mi lesz a többi 27 nappal?? :-)))))

2010. febr. 10. 21:14
 19/19 anonim ***** válasza:

Sziasztok!Aki cafeteria-keretből igényelt OTP-Cafeteri KÁRTYÁRA meleg-étk-utalványt, azoknak jó hírem van!

Ugynais szeméályes tapasztalat alapján mondom, hogy a kártyát elfogadják élelmiszer vásárlásra! Pl Tesco, ahol kikötik, h legyen benne félkész étel, pl konzerv.

[link]

2010. febr. 12. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!