Gáz - havi mérőállás bejelentés, vagy a "részszámlás elszámolási mód" a jobb?
II. -nál nincs szükség korrekcióra (éves elszámolásra) semmilyen irányba, mivel azt, amit fogyasztottál az adott hónapban, ki is kell fizetned, se többet, se kevesebbet. Úgy, mint a boltban. :)
I.- nél meg lehet, hogy többet fogyasztottál, mint amit kalkuláltak, ezt a különbözetet ki kell fizetned. De az is lehet, hogy kevesebbet fogyasztasz, mint ami kifizettél, ezért visszakapsz pénzt/jóváírják a következő számlán.
Igen van, ott is. Én a diktálós módszert szeretem. Mert akkor tényleg annyit fizetek, amennyit fogyasztok, és nincs az, hogy év végén küldenek egy 50 ezres elszámolót. Bár most érdekesen jártunk az áramszolgáltatónkkal. Mi azt is mindig diktáltuk, minden hónap ugyanazon napján. Egyszer-kétszer elfelejtettük, akkor is is küldték az átlagot. Valamelyik nap kaptunk egy 15 ezres elszámolót. Felhívtam, hogy hogy lehet, amikor én mindig diktálom. Közölte a csaj, hogy neki nincs benne a rendszerbe, hogy én diktálnám. Pedig egy éve így csináljuk. Meg megkérdeztem, hogy ha szerintük nem diktáljuk, akkor hogy lehet, hogy novemberben kaptunk egy 4000-re csekket, decemberben meg 8ezreset. Na erre nem tudott mit mondani. Mondta, hogy esetleg nem jó időszakban diktáltunk. De nekünk ezt az időszakot anno egy éve, ők adták meg, azóta jelez is a mobilunk minden hónapban. Meg ha nem jókor diktálom akkor az automata el sem kellene, hogy fogadja. Most ezt kénytelenek vagyunk befizetni, de akkor tényleg mi a francnak szórakozok a diktálással minden hónapban.
Most azt mondták, hogy ezentúl neten jelentsük be, mert annak van nyoma, és nem tudják azt mondani, hogy nem jelentettük. Csak felháborító, hogy pont azért diktálgatjuk, hogy ne kelljen több tízezret fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!