Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Gáz - havi mérőállás bejelenté...

Gáz - havi mérőállás bejelentés, vagy a "részszámlás elszámolási mód" a jobb?

Figyelt kérdés
Mi eddig(pár hónapja költöztünk csak ide) havonta diktáltuk,de most elfelejtettem, tehát nem diktáltam be az adott időintervallumban. Betelefonáltam,hogy 3 napos késéssel pótolhatom e,azt mondták nem,már elkészült egy becsült számla. Kérdeztem mi alapján, azt mondták az elmúlt évekből. Kb. a negyede annak,mint amire számítottunk és elgondolkodtam melyik a jobb verzió. Következő diktálási időszakban pótoljam e és akkor a köv.hónapban lesz nagy számlánk,vagy hagyjam hogy átálljon a dolog átalányra? Mert ugye a résszámlázás azt jelenti? Persze tudom,hogy akkor is kifizettetik valamikor az ehavit,de...szóval nemtudom melyik a jobb.
2010. febr. 4. 09:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

II. -nál nincs szükség korrekcióra (éves elszámolásra) semmilyen irányba, mivel azt, amit fogyasztottál az adott hónapban, ki is kell fizetned, se többet, se kevesebbet. Úgy, mint a boltban. :)

I.- nél meg lehet, hogy többet fogyasztottál, mint amit kalkuláltak, ezt a különbözetet ki kell fizetned. De az is lehet, hogy kevesebbet fogyasztasz, mint ami kifizettél, ezért visszakapsz pénzt/jóváírják a következő számlán.

2010. febr. 4. 10:45
 12/19 A kérdező kommentje:
A diktálásossal tisztában vagyok,hiszen eddig mi diktáltuk. De mivel elfelejtettem az adott időben diktálni automatikusan átállt átalányra. Nemtudom hagyjam e...Mostmár csak azt nem tudom,hogy az évi egy elszámoló mikor jön ki átalánynál? Jól gondolom,hogy év végén? Mert az is tél...vagy annál esetleg lehet kérni részletfizetést ha túl nagy lenne...
2010. febr. 4. 10:46
 13/19 anonim ***** válasza:
Szerintem az éves elszámoló esedékességéről és a részletfizetés lehetőségéről legjobb, ha felhívod a szolgálatatódat, biztos megmondják egy perc alatt! (Mivel már sok gázszolgáltató van, érdemes a sajátnál tájékozódni, eltérőek lehetnek a szokások szolgaltatóként.)
2010. febr. 4. 10:49
 14/19 A kérdező kommentje:
Jól van. Még annyit kérdeznék,ha esetleg maradnánk a bediktálásos módszernél,akkor mivel nyáron nem fűtünk (még a bojler és a főzés sem közponi gázről megy) akkor nyáron 0Ft lesz a számlánk nem? (Most azt próbálom mérlegelni,hogy mondjuk havi 8ezres átalánynál milyen végelszámolásra számíthatok,törlesztődik e a téli nagy,az enyhébb hónapokban...)
2010. febr. 4. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
0 Ft sosem lesz, mert az alapdíjat fogyasztástól függetlenül havonta ki kell fizetni. Ez eddig 700-800 forint volt, most emelték meg kb. 1200 Ft-ra.
2010. febr. 4. 11:26
 16/19 A kérdező kommentje:
Villanynál is van alapdíj?
2010. febr. 4. 11:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen van, ott is. Én a diktálós módszert szeretem. Mert akkor tényleg annyit fizetek, amennyit fogyasztok, és nincs az, hogy év végén küldenek egy 50 ezres elszámolót. Bár most érdekesen jártunk az áramszolgáltatónkkal. Mi azt is mindig diktáltuk, minden hónap ugyanazon napján. Egyszer-kétszer elfelejtettük, akkor is is küldték az átlagot. Valamelyik nap kaptunk egy 15 ezres elszámolót. Felhívtam, hogy hogy lehet, amikor én mindig diktálom. Közölte a csaj, hogy neki nincs benne a rendszerbe, hogy én diktálnám. Pedig egy éve így csináljuk. Meg megkérdeztem, hogy ha szerintük nem diktáljuk, akkor hogy lehet, hogy novemberben kaptunk egy 4000-re csekket, decemberben meg 8ezreset. Na erre nem tudott mit mondani. Mondta, hogy esetleg nem jó időszakban diktáltunk. De nekünk ezt az időszakot anno egy éve, ők adták meg, azóta jelez is a mobilunk minden hónapban. Meg ha nem jókor diktálom akkor az automata el sem kellene, hogy fogadja. Most ezt kénytelenek vagyunk befizetni, de akkor tényleg mi a francnak szórakozok a diktálással minden hónapban.

Most azt mondták, hogy ezentúl neten jelentsük be, mert annak van nyoma, és nem tudják azt mondani, hogy nem jelentettük. Csak felháborító, hogy pont azért diktálgatjuk, hogy ne kelljen több tízezret fizetni.

2010. febr. 5. 12:54
 18/19 A kérdező kommentje:
Na akkor én meg elmondom,hogy a mi villanyszámlánk minden hónapban tizenegy-két ezer ft. Mikor ideköltzötünk az első számlánál betelefonáltam és azt mondták azért,mert előtte pár hónapig nem küldtek csekket (mert ugye nem volt lakva a ház) és a villanyszámla nem érte el az ezer forintot egyik hónapban sem,tehát biztos összeadódtak.(Ezért gondoltam hogy nincs alapdíj és hogy majd akkor nyáron nem fogunk mi sem a gázról csekket kapni.) De azóta is ilyen horribilis a villany,havi diktálással,úgy hogy az előző tulaj 6ezernél soha nem fizetett többet.
2010. febr. 5. 19:04
 19/19 anonim ***** válasza:
De, lehet 0 is, az alapdíjakat is le lehet vonni a többletből.
2010. febr. 5. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!