Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a izéért nem áll be az őrláng?

Mi a izéért nem áll be az őrláng?

Figyelt kérdés
Egy óráig nyomom a gombot, de akkor se áll be, elalszik. Meg főleg télen egy csomószor magától elalszik, naponta többször is. Ez miért van? És miért ilyen kínsznevdés újra bekapcsolni? Kéne mosogatni, de jéghideg vízben nem megy. Órákig ott állni és nyomni a vacak gombot meg marha jó.
2010. febr. 3. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mert el van dugulva vagy a fúvóka vagy a vezetőcső. Azért alszik el mert a dugulás miatt nem kep elég gázt ami elég az égéséhez és nem tudja a hőelemet ami a láng útjában van rendesen melegíteni.

A másik lehetőség ha normális a láng akkor kiégett a hőelem, ki kell cserélni.

2010. febr. 3. 16:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi. Mi az a hőelem? És ezen csak gázszerelő tud segíteni? És ugye ebből nem lehet nagyobb baj?

És miért télen csinálja ezt mindig? És miért van az, hogy 1 napig van láng, aztán 1 nap többször is kialszik. Bocsi a sok kérdésért. Egyébként te szakértő vagy?

2010. febr. 3. 16:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gyújtóláng elég erős, és jó irányba áll - melegíti a hőelemet ami a folyamatos gázellátást kapcsolja akkor is amikor nem nyomod a gombot. Ha nem elég erős és nem éri el a hőelemet, vagy a hőelem elromlott akkor leállítja a gázt.

Cserélni csak gázszerelő szakembert ajánlok.

Az őrlángot, ha nem elég intenzív, a legkisebb huzat, légmozgás is el tudja fújni.

2010. febr. 3. 21:08
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én vegyész vagyok de ezek az elemek a vegyi gépeken berendezéseken is meg vannak. Meg az otthoni készülékeket is én tisztítom karbantartom. Milyen vízmelegítő ez V4-es? Ha a hőelem el van égve akkor előfordul hogy kinyitja a gázt majd egy idő után megszűnik az árama és lezár.Ilyenkor kicserélik. De először azt kell megnézni hogy a fúvóka és a cső nincs e eldugulva.
2010. febr. 3. 23:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszaitokat!

Igazából marhára nem értek az egészhez,diák vagyok albérletben..

Egyébként nem a szél fújja el, hanem egy halk kattanás van és megszűnik a láng. Tegnap is, épp, hogy megmostam a hajam, elzártam a vizet, és kialudt..

2010. febr. 4. 05:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A kattanás az a szelepet a rúgó rácsapja a szelepülésre mert az elektromágnes nem kap áramot hogy nyitva tartsa.De ez attól is lehet hogy a láng nem elég vagy elalszik és nem melegíti rendesen a hőelemet és attól is lehet hogy a hőelem nem működik.
2010. febr. 4. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!