Napelem eltud látni egy 100-120m2-es házat?
Persze,kérdés,hogy megéri-e? Nálam kb 8-10 kWh a napi fogyasztás.A tetőszerkezet felülete kb ennek az igénynek a felére lenne elég,úgyhogy sajnos már itt bukott a dolog.
A másik az ár: A fönt említett energiaigényt egy min 4m Ft-ba kerülő rendszer tudná kiszolgálni,ennyi pénzből viszont életem végéig ki tudom fizetni a vill.számlát.
Úgy, ahogy te gondolod, úgy nem tud.
Nekem van napelemem, de azért be vagyok kötve a szolgáltatóhoz. És a nyáron, nap közben termelődő felesleget feltöltöm a szolgáltató (EON) hálózatára. (Oda-vissza mérő villanyórám van) Aztán este, és télen majd elfogyasztom az általam megtermelt áramot. A szolgáltatót használom akkumulátornak. Ma [2014.dec.8.] a nyolcadik nap, amikor nem termelt a napelemem csak töredék kWh-t. (Napi 10-12 kWh a fogyasztásom) Nyáron meg van, hogy 35 kWh-t is termel egy nap alatt amikor reggel 4-től este 9 ig van napsütés.
Nincs az az akkumulátor, ami két hét esőzést, felhős ködös időt kibírna. Illetve van, csak egy ÉMÁSZ bekötés olcsóbb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!