Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Barátomtól kaptam egy minirózs...

Barátomtól kaptam egy minirózsát. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Beraktam az ablakba, hogy kapjon egy kis fényt meg 2-3 naponta meglocsoltam. De elkezdett hervadni, alul a leveli sárgák. Lehet amiatt, hogy az ablak alatt van a radiátor és nem tesz jót neki a meleg? De akkor hova tegyem? Vagy már át kéne ültetnem?

Általában a virágok nálam nem nagyon maradnak meg, csak növények vannak a szobámban. Szeretném ha ez megmaradna, főleg, hogy barátomtól kaptam és hozzátette, hogy erre már vigyázzak.

21L

2014. nov. 30. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
A minirózsa általában így végzi:( Speckó tápldatokkal a virágosnál elvannak, otthon pedig beadják a kulcsot. Esetleg az átültetés nem vagy csak egy icipicit nagyobb cserépbe, virágfölddel.
2014. nov. 30. 12:02
 2/5 anonim ***** válasza:
55%
2014. nov. 30. 12:02
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Anyukám átültette, mikor levirágzott, megmetszette, mint a kertit. Évekig meg volt neki (bár nála minden gyönyörű volt, úgy mondják:"zöld ujja van" )
2014. nov. 30. 15:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utána olvasgattam ma én is, miután kiírtam a kérdést. Átültettem, meg én is megmetszettem. Most várok, remélem feléled :)
2014. nov. 30. 15:45
 5/5 anonim ***** válasza:
62%

A rózsa kerti növény.

A virágüzletben is hűvösben volt.

Bent a téli fényszegény melegben csak senyved.

Én a minirózsákat is mindig kiültetem. 10-ből kettő kifagyott, de nyolc gyönyörű bokorrá fejlődött...

2014. dec. 1. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!