Hogyan téliesítsem a merev falú kerti medencémet?
Figyelt kérdés
Az a lényeg hogy van egy 1mx3,6m merev falú kerti medencénk amit nem tudom hogyan lehet téliesíteni,hogy a víz miatt ne fagyjon szét!? A vizet leengedtem az áteresztőig így most kb 40-50 cm víz van a medencébe viszont mivel teljesen leengedni nem tudom mert a víz tartja meg a medencét nem tudom mit csináljak vele mert nagyon félek hogy télen szét fog fagyni és szeretnék tanácsot kérni azoktól akiknek az enyémhez hasonló medencéje van hogy ő hogy téliesítette hogy ne legyen semmi baja?? Válaszaitokat előre is köszönöm!!2014. nov. 24. 22:01
1/7 anonim válasza:
Raksz bele fagytesteket, hogy azokat nyomja össze a jég.
A legolcsóbb, ha petpalackba kis sódert teszel és visszazárod.
Majd függőlegesen fog állni a vízben.
Tegyél a medencébe minél többet.
2/7 anonim válasza:
Ja, én is a halastavam közepébe egy vastag hungarocell táblát rakok, betonnal lesúlyozva felülről.
3/7 anonim válasza:
Nem fog szétfagyni, mert a víz felfelé tud terjeszkedni. De ha mégis tartasz ettől, akkor ha megoldható, hagyd a szűrőt menni, hadd mozgassa a vizet. Öcséméknél a tó teteje teljesen befagyott, amiben a halakat tartották, alul pedig ment a szűrő.
4/7 anonim válasza:
Petpalack, hungarocell darabok, vagy a vízbe állított nádkéve kiváló erre a célra.
5/7 anonim válasza:
15:59
"Nem fog szétfagyni, mert a víz felfelé tud terjeszkedni"
...és ezt pl. a Balaton is tudja?!
(Remélem, hogy van diplomád!)
6/7 anonim válasza:
Naja. A Balatonon mindig fel kell szedni a stégeket tél előtt, mert a jég akár 8 méterre is kinyomul a partra. Minden ami az útjábaesik, letarolja, még a köveket is kinyomja.
7/7 anonim válasza:
Hja, de a Balatonnak biztos nincs diplomája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!