Mi lehet ez a kopogás a lakásban már napok óta?
Már több, mint egy hete azt tapasztaljuk, hogy a legkülönfélébb időpontokban elkezd valahol valami kopácsolni, mindig más felől halljuk, másmilyen erősséggel.Akár éjjel, akár nappal. Teljesen kiszámíthatatlanul.Először arra gondoltunk, hogy valamit dolgoznak valamelyik lakásban, vagy odakint, de sehol semmi ilyen munkálat nem folyik a szomszédságunkban.Ráadásul éjszaka is halljuk, márpedig éjjel ki az a bolond, aki kalapál?
Viharos időben is szoktuk hallani, ezek szerint kinti munka zaja nem lehet, mert azt esőben nem csinálnák.Lányom már fél, most már engem is idegesít, mert nem tudom elképzelni, mi lehet.4. emeleten lakunk, tégla lakás.Már 25 éve itt lakunk, ismerem az itteni zajokat, de ilyen eddig még nem volt.Kérdezgettem a szomszédokat, ők nem hallják :(
Kiskopogóbogár (Anobium punctatum)
A rovar népies elnevezése: „halál órája”. Ez onnan ered, hogy a kifejlett rovarok nászidőben egymás hívogatására fejüket a fához ütögetve jellegzetes kopogó hangot adnak.
Ezt a szobák éjszakai csendjében a régi bútorokból hallatszó misztikus hangot tekintik a halál órája ketyegésének.
Köszönöm a válaszokat! Éjjel megint rákezdett, aztán még délelőtt is volt egy kis kopács.
Figyeltük.
Szút hallottam a régi házban, de az nem ilyen hangos és az elég szabályos, ritmusos zaj, amúgy sincs most nálunk eredeti fa bútor.
Lányomék azt állapították meg, hogy a régi, használaton kívüli kéményből jön a hang és akkor, mikor fúj a szél.
Na, így már bonyolultabb..Mi a frász lehet a kéményben??Amúgy határozottan hallatszik, hogy nem a bútorból, padlóból,csövekből jön a koppanás, nekem inkább úgy tűnik, a falból.
Nálunk azóta szerencsére az a bizonyos fajta kopogás, ami miatt a kérdést írtam, megszünt.Hogy mi volt, nem derült ki.Aztán hónapokig csend volt.Most újabb fajta kopogás van néha esténként. éjszakánként.Olyan, mintha bökdösnék a közfalat, meg tologatnák a bútort.Na de rendszeresen, éjszakánként?Ilyen soká nem tart egy költözés, vagy pakolászás.Mondjuk, ezt még rá foghatom a viszonylag új szomszédra, esetleg...
De nálatok előző, ha a lépcsőházban is hallatszik a kopogás, akkor hogy lehet hogy azt sem hallják más szomszédok?Érdekes a történeted.Nekem még nem jutott eszembe mobilra felvenni a zajt, de kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!