Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hülyeség lenne faházban...

Hülyeség lenne faházban lakni? Nálunk miért nem annyira elterjedt, mint más országokban?

Figyelt kérdés

Több kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Magyarországon, ha jól tudom, ha valaki házat épít, akkor igen ritkán készül fából az a bizonyos ház. Mindenki téglából vagy ilyesmiből építkezik. (javítsatok ki, ha tévedek, nem értek hozzá) Amerikában meg ha jól tudom, a legtöbb ember faházban él. Ilyen házat hülyeség lenne építeni? Azért kérdezem, mert tudtommal egy faház sokkal gyorsabban elkészül, mint a nálunk hagyományos házak. És valószínűnek tartom, hogy olcsóbb is.

Jelenleg albérletben élek, fiatal is vagyok, még egyetemre járok, de egyszer majd szeretnék végre a SAJÁT otthonomban élni, nincs nap, hogy ne gondolnék erre. Már egy ideje azt tervezem, hogy ha már saját, akkor nem szeretnék egy előre legyártott panelben élni, amilyenben most élek, és amilyenben felnőttem, mert borzasztó, hogy mennyire nem praktikus, már úgy értem, hogy semmire nincs hely, minden szoba pici, stb. Ezért most úgy tervezem, hogy ha egyszer belekezdek abba, hogy saját otthonom legyen, akkor építkezni szeretnék és akkor az legalább olyan lesz, amilyenre én szeretném (persze az anyagi lehetőségek függvényében). Viszont azt tudom, hogy egy építkezés rengeteg idő, pénz és stressz. Egy faházat (olyat, amilyenben pl. Amerikában is rengeteg család él) talán könnyebben, gyorsabban és olcsóbban lehetne felépíteni, nem? Szóval ez nagyon hülye ötlet lenne? Tudnátok írni erről pár dolgot? Lakik valaki ilyenben? Mik az előnyei és mik a hátrányai? Én csak annyit tudok, hogy kicsit "tűzveszélyesebb", hiszen hát fából van. De ezt elővigyázatossággal és füstriasztóval úgy ahogy ki lehet küszöbölni, nem? Mi van még? Mire kell figyelni egy faház építésekor? Pl. mi kell ahhoz, hogy ne korhadjon el, ne menjen bele kártevő rovar, stb?

23/L

2010. jan. 1. 16:44
1 2
 11/12 anonim válasza:

Apropó a tornádókkal kapcsolatban...nálunk az esély nagyon csekély h itt a Kárpát medencében, Magyarországon valaha is tornádó kialakuljon, a hegyek és a földrajzi elhelyezkedés miatt. Az egyedüli dolog amitől félnünk kell az a földrengés...ezt tárgyaltam a fenti válaszomban(a faház sokkal jobban birja a földrengést mint a téglaházak)

utóbbi

22/f statikus mérnök

2011. márc. 5. 20:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon sok mindenben igaza van az utolsónak. Én vagyok aki könnyűszerkezetesben lakik.

Mi csináltunk rendes alapot, mert tudtuk eleve, hogy 2 szintest szeretnénk, illetve bramac cserép van a tetőn nem zsindely. A fa szerkezetet eleve nem éri víz. Kívülről van fólia, osb és dryvit8cm. Belülről 20cm kőzetgyapot párazáró gipszkarton. Az igaz, hogy a gipszkarton sérülékeny, de már sok tégla épületnél is használják, belső válaszfalnak, sőt vakolás helyett s. Gyorsabb tisztább. Ha egy ház kigyullad, így is úgy is leég.... Aki meg írta a fa nem hosszú élettartalmú, gondoljon csak bele Velencében a házak vörösfenyő cölöpökön álldogálnak több 10 éve. Éljenek a könnyűszerkezetesek!!! :-)))))

2011. márc. 6. 06:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!