Cirkó fűtés - tényleg így kell működnie?
Előre mondom, sosem volt még dolgom cikróval.
Tegnap este beüzelemtük, elöl van neki kis nyílás ott láttam a lángot. Reggelre viszont már nem fűtött, nem láttam a lángot sem, viszont mi nem zártunk el semmit. Se gázt se mást
A kérdésem, hogy ennek valóban így kell működnie? Azaz minden este gyújtsam be gyufával és minden reggelre le fog kapcsolni.
típusa: Fégtherm C12.
Lehet valakinek hülye kérdés és túl egyértelmű de mint mondottam sosem volt még dolgom ilyennel.
Köszönöm a válaszokat.
tanulmányozd a kezelési útmutatóját:
gondolom szervíz üzemelte be, a garancia miatt, neki el kellett volna mondania a működtetését
A mai kazánok már automatikusan önmagukat vezérlik.Ha valamilyen külső gondot érzékelnek ,el sem indulnak .
Tehát ha nem volna jó a huzat a kéményedben,be sem gyujtana .A cirkó mindig csak akkor ég,ha szükség van rá .
Tegnap este inditottad a fűtést,minden hideg volt,indult is .A szobatermosztát lehet hogy csak 18 fokra volt állitva,aztán ahogy bemelegedett a lakás,ki is kapcsolta a fütést.A kazán csak akkor indul újra,ha újból 18 alá csökken a hőmérséklet,vagy a termosztátot nagyobb hőmérsékletre állítod.Mivel nem hült ki a lakás,legalább is az a helyiség ahol a termosztát van,nem is indult a kazán . Fütés közben is megáll az égés,ha a kazánban eléri a hőmérséklet a beállitottad.De ahogy a keringtető
szivattyú hideg vizet szállit,ezzel visszahül a kazán is
újból indul az égés is .Igy dolgozik folyamatosan,amig meleg nem lesz .Remélem érthető volt
Bocs 3 as,de az ilyen kazánoknak van hivatalos beüzemelése is .Ebbe tartozik a kéményseprő,és gázosok.Üzembe sem helyezik ha valami kis hibát is észlelnek.
Előző voltam .
Negyedik:
Ez a leírás alapján egy régebbi fajta cirkó, aminek az őrlángja aludt el. Aminek alapból nem volna szabad, évekig kellene neki mennie, ha el nem oltja az ember.
Lehet, hogy ki kell takarítani, vagy parapetesnél az is lehet, hogy elfújta a szél. Volt nálatok éjszaka nagy szél?
A miénket néha elfújta, aztán egy nagy vaslemezt támasztottunk a falnak a parapet előtt (jobbat nem tudtunk kitalálni), azóta rendben van, már másfél évtizede.
Köszönöm a válaszokat!
Hazaérve nem volt baj, megnézettem szerelővel, el volt tömődve valószínűleg amiatt aludt el.
kitakarították, megnézték nem-e szivárog, este újra begyújtottam, reggelre kifogástalanul ment őrlángon.
Mégegyszer köszönöm!
Szerintem ez nem zárt égésterű. Ha így van tegyél fel egy co érzékelőt. Télen szeles időben bajt okozhat ha visszajön a co a lakásba.
Ellenőrizni kell a lakásban a kényszerszellőzést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!