A biztosító nem akar elég pénzt adni, mit tudunk tenni?
Nem értem teljesen. Ti most egy komplett tetőcserét szeretnétek a biztosító pénzén?
Mert az nem fog menni. Anno nekem is átrendezte a tetőmet a szél, palatető volt. Jött a szaki, kijavította, adta a számlákat, a biztosító pedig kifizette.
Első, nem írtunk alá semmit a kárbecslővel a kárbejelentésre írtunk (ami online történt) 1 m forintot.
Második, annyira tönkretette a tetőt hogy nem lehet visszatenni a palát, az egészet le kell cserélni. A gerendákat ilyesmit nem, de a palát teljes egészében ki kell cserélni, ezt az ács és a kárbecslő is mondta. A ház egyik oldalán az egészet leszedte a szél, darabokra törte. Azt nem értjük hogy amikor a kárbecslő azt mondta, hogy 1 milliónál többet kapunk, valamint pont ugyan azt mondta mint az ács, hogy mit kell vele csinálni, hogy írhat 500 ezret becslésnek. Maga a pala (ha mégsem cserépre lenne kicserélve) legalább annyiba kerül, de szerintem a legolcsóbb és legócskább, a munkadíjat pedig nem is fedezi, pedig az sem két forint.
A biztosító kiindulhat abból is, hogy eleve szakszerűtlenül volt megcsinálva a tető, ha a szél megbontotta.
Ha megnézed a többi szomszédét, biztosan nem mindenkinél vitte le.
Őnáluk rendesen megcsinálták, és nem csak számolni tudott az ács, hanem dolgozni is!
Hát, ez egy elég zavaros történet, mert a kérdésben még a zsindelyt bontotta meg a vihar, egy válaszban már a palát, a helyreállítás pedig cserépből volt tervezve ha jól látom.
El kell olvasni az eredeti biztosítási szerződést, mit vállalt a biztosító.
Én legalábbis csak olyan szerződést voltam képes a biztosítóval kötni (talán az üvegkár kivételével), hogy a biztosító a biztosítsi esemény előtti állapot helyreállításáért áll jót.
Egy gyakorlati példa: valaki úgy berúgja a 30 éves bejárati ajtómat, hogy a szerelő azt mondja, hogy nem érdemes kijavítani. Akkor sajnos a biztosító nem térít meg egy új bejárati ajtót, (ami mondjuk 150 ezer) hanem azt mondja, hogy volt egy 10 ezret érő 30 éves ajtóm, ami tönkrement. Itt a 10 ezer forint, és vegyek magamnak egy 30 éves bajárati ajtót valakitől, aki éppen most cseréli a 30 éves ajtaját újra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!