Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Benneteket nem dühít, hogy...

Benneteket nem dühít, hogy bevásárláskor a "gazdaságos" hipermarketben rendszeresen túlszámláznak?

Figyelt kérdés

Rendszeresen előfordult már, hogy egy terméknek a kasszánál derült ki, hogy nem is annyi az ára, mint amennyit kiírtak, hanem jóval több. Vagy pl az engedményes, "sárga címkés" termékeknél a másik vonalkódot húzzák le. Legutóbb például az akciós piros paprika helyett a jóval drágább sárgát ütötték be.

Vásárlás után mindig első dolgom áttanulmányozni a blokkot és 10 esetből 8-szor mehetek a vevőszolgálathoz reklamálni. Jó, tudom, ezek nem nagy összegek, de szerintem ez is számít és igazából a tény dühít leginkább, hogy megint át lettem verve.

De már kezdek annyira belefáradni a dologba, hogy ha tényleg annyira jelentéktelen az összeg, mondjuk 100Ft alatti, akkor inkább hagyon a fenébe.

Az az érdekes, hogy mindig úgy "tévesztik" el az árakat, hogy én járjak rosszabbul. Ez mért van? Véletlen és tényleg ennyire "birkák" a pénztárosok? Vagy esetleg munkáltatói utasításban ki van nekik adva, hogy minél többet csaljanak? Én ennél az áruháznál, már ezen sem lepődnék meg, amennyi "jót" lehet róla hallani.

2009. dec. 11. 10:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmetekbe a Tesco Titok című könyveket, abban megtudjátok a miérteket...
2009. dec. 11. 13:23
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Abba már bele gondoltatok,hogy naponta hány olyan vásárló van aki szintén drágábban vásárol,mint amennyiért ki volt írva az ára,és sokan vagy észre sem veszik,vagy ahogy te mondtad kérdező,már belefárad abba,hogy újra kilométeres sorba álljon a reklamációért.Ez pedig mennyi haszon a TESCO-nak? Mert a pénz az ott van,és a termék ára annyi amennyi..Gondolj bele ha naponta csak 500 ember hagy ott 200 forint + pénzt.Az már napi 100 ezer forint..(és biztos vagyok benne,hogy nem 200 forintot hagyunk ott,és nem csak 500 ember)Mindenesetre ha véletlen vagy szándékos nagyon jól járnak!!!
2009. dec. 11. 14:26
 13/22 anonim ***** válasza:
Én leginkább azt utálom amikor össze vissza vannak kirakva az árak, az hogy mi a nevük vagy mi az, meg nincs leírva csak két betűre lerövidítve. És akkor megyek a pénztárhoz, húzza le a csokit meg az üdítőt meg ilyesmiket és akkor mondom nem ennyi volt kiírva, erre ő meg hogy dehogynem ez ennyibe kerül kéri? És akkor húszan felsóhajtanak mögöttem hogy mikor végzek már, ráadásul mire visszamennék és hoznék másikat már 8x végeznék...
2009. dec. 11. 14:30
 14/22 anonim ***** válasza:
Az még lemaradt hogy akkor persze nem megyek vissza hanem megveszem 200 ft-tal drágábban...és akkor még keveset mondok.
2009. dec. 11. 14:33
 15/22 anonim ***** válasza:
Azért vannak jó dolgok is.Fűnyíró...gazdaságosban.Kivolt téve raklapra vagy 15 db.14999 ft volt.Kivéve egyet...az 6999 volt.Rossz cimkét nyomtattak...elvihettük.Ugyanez csoki tortával 129 forintért vettünk:) Viszont pont tegnap volt,hogy kivolt írva reszelt mozzarellára hogy 269 huuuu vegyünk kettőt jó olcsó:) Persze blokkon 455 ft volt:D
2009. dec. 11. 15:06
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Mai sztori: a szórólap szerint 11-étől a kristálycukor kilója 179.- Ft ( a fehér és a kék csomagolású is ).Reggel 8-kor a fiam ment vásárolni.A polcon nem csak a leértékelt ár,hanem még az is ki volt írva,hogy egy vásárló csak 10 kg cukrot vihet.A papír alatt egy mákszemnyi cukor sem volt.A mellette levő polcon barnafelíratú csomagban 245,-Ft-os cukor volt csak.Egy idős néni nem figyelte a felirfatot,és csak a pénztárnál jött rá,hogy mennyit kellene fizetnie.Alig akarták stornózni a vásárlást.A pénztáros azt mondta a fiam kérdésére,hogy a készlet már 7 órakor elfogyott.Ez teljesen hihettelen.Alig hiszem,hogy a fél város hajnalban elautózott vagy kerékpározott a város másik végéből is,hogy cukrot vegyen.

És ilyen átverés már nem az első ebben a multiban.

2009. dec. 11. 15:26
 17/22 anonim ***** válasza:
Tavaly vettem a lányomnak egy mese dvd-t, mást is de nekem ez az 1 szem dvd 12000 Ft-ba került pedig 1990-ért volt kirakva.Mikor olvasom a számlát látom a Szépség és a Szörny helyett egy erotikus dvd sorozat lett beütve :S Visszamentem a kasszához,még nekik állt feljebb,hogy ez nem létezik...1 órás herce hurca után kiderült az igazság és vissza adták a pénzt.De persze ez az egész egy megtermett biztonsági őr kíséretében történt :))Na én azóta nem megyek oda vásárolni.Tévedni lehet,de azt el is kell ismerni!
2009. dec. 11. 15:38
 18/22 anonim válasza:

Én 6 évig dolgoztam hypermarketben, van egy kis tapasztalatom. Sokmindent láttam már, de csak a magam nevében beszélhetek. Szándékosan soha, senkit nem csaptam be. Amikor már több, mint 10 órája ültem a kasszában, vagy amikor a vevők szándékosan összekeverik a címkéket, a vonalkódokat átragasztgatják, a felelőtlen eladók odadobják az árut ahová éppen kedvük van, akkor bizony előfordulnak ezek a dolgok. Nem olvastam végig mindenkit, de minden éremnek két oldala van. Természetesen előfordulnak szemét pénztárosok is, akik a vevőkön vezetik le az otthoni stresszt és elnyomottságot, de megvan ugyanez vevőben is higgyétek el. Nekem is volt már hozzátok hasonló negatív tapasztalatom, de sztem emögött az embert kell nézni, nem egy hivatást. Orvosokban is megvan ugyanígy az a szemét fajta, akitől az embert kirázza a hideg, ugyanígy a pedagógusok között is akad, és még sorolhatnám.

Azt pedig igen jól teszi mindenki, h átvizsgálja a blokkját.

2009. dec. 11. 16:00
 19/22 anonim válasza:
15.26-os. Szerinted kiknek lett félretéve az a sok cukor? A dolgozók elosztogatták egymás között.
2009. dec. 11. 16:01
 20/22 A kérdező kommentje:

Ilyet már én is tapasztaltam. Valami meg volt hirdetve az akciós újságban és már aznap reggelre állítólag "elfogyott."

Szinte másnaponként mentem megnézni, hogy hoztak-e már, de nem. Aztán pont napra pontosan, mikor vége lett az akciónak érdekes módon dugig lett vele a polc.

2009. dec. 11. 16:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!