Kazán, kandalló, vagy cserépkályha?
Vízteres kandallót építenék!
A családunkban van 1 120 m2 ház.Már eleve úgy lett építve,hogy a középen lévő hallban cserépkályha lesz.
Egyébként a fűtést cirkó biztosítja majd .A gáz egyre drágább lett,ezért a cs.kályha vízteresre lett átalakítva,illetve elbontva és újra rakva .így a cirkó lett a tartalék,vagy ha nagyon gyorsan kellene meleget csinálni a lakásban.A kályha így is nagyon jól melegit,semmit nem lehet abból érezni,hogy vízteres .
A beépitett patkó a tűztér körül van ,így semmit sem von el a felszálló melegből .Csak kiváló anyagot szabad felhasználni,mert itt a javítás nem egyszerű.A kályhára is ez vonatkozik .Ma néztem egy nagyobb vízteres kandalló
fél cserépkályha ára.De a 2 fűtőtest között nagy különbség van a cs.kályha előnyére.Száraz fával hihetetlen gazdaságos a cs.kályha .Magamnak is cs.kályha van,de még nem kellett koromtalanitani sem.15 éves.
A kandallónál is azokat a biztosnsági dolgokat kell beépiteni ,felszerelni,mint a cs.kályhánál .
Nem rábeszélni akarlak ,távol áll tőlem .Mint egy lehetőséget írtam csak bővebben.
8 voltam .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!