Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kazán, kandalló, vagy cserépká...

Kazán, kandalló, vagy cserépkályha?

Figyelt kérdés
Egy 80nm-es átlagos szigetelésű házat fűtenék valamelyikkel.Ti melyik verziót ajánlanátok 20-21 fok eléréshez?

2014. febr. 20. 17:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Vízteres kandallót építenék!

[link]

2014. febr. 20. 18:42
 12/24 A kérdező kommentje:
De vízteres cserépkályha,ha vízteres elveszti azt a funkcióját,amitől cserépkályha,tehát a hőtároló képességét.Vagy nem?Bár az is jó lenne,ha éjszaka is tartaná a radiátorokkal együtt a meleget.
2014. febr. 20. 18:44
 13/24 A kérdező kommentje:
Ezt a vízteres kandalló dolgot még átgondolom.Mert az is javít a hőérzeten,ha látja az ember a tűz látványát,azért egy kazánon ezt nem lehetne tapasztalni.:S
2014. febr. 20. 18:51
 14/24 anonim ***** válasza:
2014. febr. 20. 19:11
 15/24 anonim ***** válasza:
Bocs erre gondoltam [link]
2014. febr. 20. 19:15
 16/24 anonim ***** válasza:
Elnézést de nem megy el , én a téglakályha nevezetű dolgot nagyon nézegetem
2014. febr. 20. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:
Én elsősorban a központi fűtés kazánnal verziót választanám. Tiszta, egyenletes hőt ad mindenhol és biztonságos. Másodsorban a vízteres cserépkályha jöhetne szóba. Gazdaságosság szempontjából talán ez a legjobb (a víztértől ugyanúgy fel fog melegedni). Legutolsó sorban a vízteres kandallóra szavazok. Szerintem ennek a látványon kívül, semmilyen előnye nincsen.
2014. febr. 21. 07:08
 18/24 anonim ***** válasza:
A cserépkályha önmagában csak akkor jó ha olyan a ház kialakítása hogy egy pontból mindent felfűt. PL nálunk biztos nem lenne jó. Vegyes tüzelésű kazánnál központival nincs jobb szerintem Egyenletes hőfok mindenütt, nincs kosz füst csak a kazánházba. Ha erdészettől veszed és magad dolgozod fel a fát még olcsóbb is jóval a tüzépi fától és a gázfűtésnél.
2014. febr. 21. 10:53
 19/24 anonim ***** válasza:

A családunkban van 1 120 m2 ház.Már eleve úgy lett építve,hogy a középen lévő hallban cserépkályha lesz.

Egyébként a fűtést cirkó biztosítja majd .A gáz egyre drágább lett,ezért a cs.kályha vízteresre lett átalakítva,illetve elbontva és újra rakva .így a cirkó lett a tartalék,vagy ha nagyon gyorsan kellene meleget csinálni a lakásban.A kályha így is nagyon jól melegit,semmit nem lehet abból érezni,hogy vízteres .

A beépitett patkó a tűztér körül van ,így semmit sem von el a felszálló melegből .Csak kiváló anyagot szabad felhasználni,mert itt a javítás nem egyszerű.A kályhára is ez vonatkozik .Ma néztem egy nagyobb vízteres kandalló

fél cserépkályha ára.De a 2 fűtőtest között nagy különbség van a cs.kályha előnyére.Száraz fával hihetetlen gazdaságos a cs.kályha .Magamnak is cs.kályha van,de még nem kellett koromtalanitani sem.15 éves.

A kandallónál is azokat a biztosnsági dolgokat kell beépiteni ,felszerelni,mint a cs.kályhánál .

Nem rábeszélni akarlak ,távol áll tőlem .Mint egy lehetőséget írtam csak bővebben.

8 voltam .

2014. febr. 21. 15:57
 20/24 anonim válasza:
Nálunk egy vízteres norvég kályha (tégla kályha címeres téglából) adja a meleget alig 40(!!!) mázsa fával. Mivel, tégla így sokkal lassabb hűl le mint a cserépkályha. Maga a ház 100nm, a szobákban 22 a nappaliban 25-26 fok van.
2014. febr. 23. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!