Vízteres cserépkályha?
Be kell építeni TÖBB biztonsági elemeket és akkor nem lesz semmi baj.
Olyannal kell megcsináltatni aki ért ehhez,és már sokat csinált ilyet.
Hülyét/piásat/link szerelőt -megbízhatatlant(pl telefont nem veszi fel sose)/ vagy túl olcsón dolgozót(ez gyanús)
ne bízz meg.
Hát akkor nem tudom,miért mondták.
De meggyőztetek.S mennyiben előnyös ez a variáció,mint a kandalló?
Mivel a hő egy részét elvezeted, értelemszerűen kevesebb hőt fog leadni a kályha.
Ha hűtöd a égésteret (a vízzel), csökken az égés hőmérséklete, ezzel romlik a hatásfok.
Csak kandallókkal van tapasztalatom, de a legjobb vízteres betéteknél az égéstér felett van a víztér (pl. Haas&Sohn Aqua), nem az égéstérben vagy körülötte. Ezzel jelentősen jobb a hatásfok: akár 20-30%-al kevesebb tüzelőre van szükség.
A cserépkályha ősi hagyomány, mind a mai napig az egyik legjobb hatásfokú fűtés típus,és csak a legkorszerűbb kondenzációs kazánoknak jobb a hatásfoka. Hőkapacitása órási,így habár lassan is melegszik fel,de sokáig tartja a meleget a tűz kialvása után is.
A beépített víztér növeli a hő elosztottságot a házban, és végső soron a hatásfokot is ,de megépítésénél gondosan kell eljárni.
első voltam.
Nálunk a családban van vízteres cserépkályha is . A patkó,
a tűztér köré van beépitve . 120n2 es lakás van vele fűtve.
A gáz használata fűtésre szinte teljesen kizárva . 23 fok van mindenhol .
Nagyon gazdaságos .Persze szakemberekkel kell ezt megcsináltatni .
2 voltam .
Aki nem vállal garanciát a munkájára, azzal ne foglalkozz!
Ha megmondod, az ország mely részén vagy, tudok adni kontaktot, korrekt kivitelezőkhöz. (Többek között kandallók, és kandallókiegészítők kis- és nagykereskedelmével foglalkozunk, sok viszonteladónk van országszerte - folyamatosan monitorozzuk őket, aki inkorrekt, annak nem szállítunk többé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!