Mennyibe kerül egy téglaépítésű lakásban télen a gázfűtés havi szinten?
Most költöztünk albérletbe és nagyon kiváncsi lennék, hogy kinek mennyi a fűtés költsége gázártámogatás nélkül.
Ez egy 55 m2-es lakás, konvektor 3-on, 20C van fél méter magasságban. Fűteni kell, mert van egy kisbabánk.
3 napi fogyasztásunkat felszoroztam havi szintre és meghűlt a vér bennem, mert 40-45 e Ft-ra jött ki a 3 napi gázfogyasztásunk.
Nektek mennyi a gázszámlátok? Hogyan használjátok napközben? Lekapcsoljátok vagy egyformán megy? Főleg azok válaszára lennék kiváncsi, akiknek egyformán megy éjjel-nappal.
Köszönöm
16:48
Ott a gond a távfűtéssel, hogy ha nincs felszerelve egyedi fűtésmérő, akkor nem tudod szabályozni, se elzárni.
Azt nem mondhatja senki, hogy az jó megoldás, hogy télen is résnyire nyitott ablakok mellett kell aludnunk, mert megsülünk a melegtől. Van vagy 26-27 fok, amiben én képtelen vagyok elaludni. És ez ellen nem tehetünk semmit. Szó szerint dobáljuk ki a tízezreseket az ablakon a fűtés miatt, hogy elviselhető legyen a hőség.
A másik dolog, hogy én nem a távfűtéses panel lakásomban lakok állandóan. Van, hogy hónapokig be sem teszem a lábamat a lakásba. Ennek ellenére jönnek a Főtávos számlák és köteles vagyok egy kisebb vagyont fizetni a semmiért.
Na itt jön az egyedi fűtés előnye. Azzal azt csinálsz, amit akarsz, akkor fűtesz és olyan melegre, ami neked tetszik.
Köszönöm a válaszokat.
Engem ezek szerint átvertek, ha ezt tudom akkor panelbe költözünk.
Eddig panelban laktunk anyunál, 60m2, de támogatás nélkül tavaly 50 e ft volt a fűtés, de VAN támogatás-30 e így a számla max., még itt az albérletbe nem vagyunk bejelentve és nem kapunk támogatást.
És valóban, egész nap megfagyok. A fürdőszobába pedig még konvektor sincs, eddig imádtam fürödni, most utálok. Csak a babám meg ne fagyjon. 2 pulcsiban van egész nap, kötöttben, a panelben egy body volt rajta.
Átvertnek érzem magamat.
Pisilni is percenként járok, annyira fázom.
Mégegyszer köszi a válaszokat.
Még annyit, hogy a wc-ben sincs fűtés, ahhoz is hozzáfagyok.
Nem hiszem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!