Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy téglaépítés...

Mennyibe kerül egy téglaépítésű lakásban télen a gázfűtés havi szinten?

Figyelt kérdés

Most költöztünk albérletbe és nagyon kiváncsi lennék, hogy kinek mennyi a fűtés költsége gázártámogatás nélkül.

Ez egy 55 m2-es lakás, konvektor 3-on, 20C van fél méter magasságban. Fűteni kell, mert van egy kisbabánk.

3 napi fogyasztásunkat felszoroztam havi szintre és meghűlt a vér bennem, mert 40-45 e Ft-ra jött ki a 3 napi gázfogyasztásunk.

Nektek mennyi a gázszámlátok? Hogyan használjátok napközben? Lekapcsoljátok vagy egyformán megy? Főleg azok válaszára lennék kiváncsi, akiknek egyformán megy éjjel-nappal.

Köszönöm

2009. dec. 7. 18:16
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Az én lakásom kb:65nm.Hideg időkben 50-60e/hó.Központim van többnyire 18 fok van.
2009. dec. 7. 18:38
 2/24 A kérdező kommentje:

De az panel, központifűtéssel, ugye?

A téglaépítésű lakásokban mennyi a fűtés?

2009. dec. 7. 18:45
 3/24 anonim ***** válasza:
Én 120 nm-es családiházban télen átlagban 500 köbméter gázt fűtök el, nappal 22, éjjel 21 fora van beállítva a thermosztát.
2009. dec. 7. 18:56
 4/24 anonim ***** válasza:

fora=fokra

Elfelejtettem: központi fűtésem van gázcirkóval.

ma 18:56-os voltam

2009. dec. 7. 18:58
 5/24 anonim ***** válasza:
Ez teljesen reális összeg. Nekünk téglaépítésű házunk van, 120 nm, gázkazánról működő központi fűtéssel, és ha jönnek a mínuszok, mindig felmegy 100ezer forint fölé a havi gázszámla, tavaly januárban 140ezer volt. 22 fokra van beállítva a termosztát, lekapcsolni nem tudjuk, mert mindig van itthon valaki.
2009. dec. 7. 19:02
 6/24 anonim ***** válasza:
74 nm, téglaépítésű, 6. em. (felettünk lapos tető). Kombi cirkó, télen-nyáron 12 ezer körül van a gáz, a lakásban 19-20 fok, csak akkor veszem le, ha elutazunk több napra. Ebben benne van a meleg víz és a főzés is. Most cseréltettünk ablakot, remélem, ez csökken emiatt.
2009. dec. 7. 19:04
 7/24 anonim ***** válasza:
Első vok.Téglaépületben lakok,nem panel.
2009. dec. 7. 19:07
 8/24 A kérdező kommentje:
Aki kiadta a lakást és sokan mások azt mondták, hogy 15-20 e ft havonta a téglaépületben a gázfűtés. Nálunk a panelben volt januárban támogatás nélkül 50 e Ft, akkor a téglában ugyanennyi lenne?????
2009. dec. 7. 19:24
 9/24 anonim válasza:
100%
49 m2-en cirkós kombi kazánnal a gázszámla nekem támogatással 12.000 Ft télen-nyáron. Kb. 21 fok van a lakásban, ha nem vagyunk itthon, akkor is. Kipróbáltam tavaly, és nem vettem lejjebb, ha dolgozni voltam, de nem vettem észre a számlában. Éjszakára sem tekerem lejjebb. Nincs szigetelés, az ablakok sem műanyagok, csak szivacs szalaggal vannak körberagasztva.Viszont fennt és egyik oldalt szomszédom van, ez biztos számít valamit.
2009. dec. 7. 19:41
 10/24 anonim válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én egy 73 négyzetméteres téglaépítésű házban lakom, központi fűtéssel, állandó 22 fokra beállított termosztáttal. Ha nagyon hideg hónap volt (mint pl. idén januárban), 60 ezer forint volt a gázszámlám támogatás nélkül. Azonban a konvektoros fűtés még durvább, legalábbis a családban, ahol ilyen van, elég sokat fagyoskodnak, és még így is nagyon sok a számlájuk. Sajnos nem tudlak megnyugtatni, a 40-45 ezer forint reálisnak tűnik.

2009. dec. 7. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!