Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy téglaépítés...

Mennyibe kerül egy téglaépítésű lakásban télen a gázfűtés havi szinten?

Figyelt kérdés

Most költöztünk albérletbe és nagyon kiváncsi lennék, hogy kinek mennyi a fűtés költsége gázártámogatás nélkül.

Ez egy 55 m2-es lakás, konvektor 3-on, 20C van fél méter magasságban. Fűteni kell, mert van egy kisbabánk.

3 napi fogyasztásunkat felszoroztam havi szintre és meghűlt a vér bennem, mert 40-45 e Ft-ra jött ki a 3 napi gázfogyasztásunk.

Nektek mennyi a gázszámlátok? Hogyan használjátok napközben? Lekapcsoljátok vagy egyformán megy? Főleg azok válaszára lennék kiváncsi, akiknek egyformán megy éjjel-nappal.

Köszönöm

2009. dec. 7. 18:16
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, tényleg nem nyugtattatok meg:((((

Rosszuuuuuul vagyok:((((((

2009. dec. 7. 20:01
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora lakásnak akkor lehet 15-20 ezer forint a gázszámlája, ha átalányt fizettek, télen-nyáron ugyanannyit havonta. Ha hosszú távra bérlitek a lakást, megbeszélhetitek a tulajjal, hogy átálljatok átalányfizetésre. Ha a mindenkori fogyasztás után fizettek, akkor a téli hónapokat nemigen ússzátok meg 50ezer alatt, nyáron viszont alig fogtok fizetni valamit.
2009. dec. 7. 20:41
 13/24 anonim ***** válasza:

40eFt/3nap az baromi sok!

Nálunk gáz központi radiátoros fűtés van. A gázkazánt termosztát kapcsolgatja, ami úgy 20-21 fokra van állítva.

100nm-es, 80-as években épült, külön hőszigetelés nélküli házat fűtünk így. Havonta átalányban kb. 25eFt a gázszámlánk, de ebben benne van a melegvízelőállítás költsége is.

2009. dec. 8. 09:07
 14/24 anonim ***** válasza:
Ja és persze télen-nyáron fizetjük ezt a 25e-t és támogatást nem kapunk.
2009. dec. 8. 09:08
 15/24 anonim ***** válasza:
42%

Közben elolvastam a többi választ is. Akik reálisnak tartják a kérdező által említett összeget, szerintem elfelejtik, hogy ő nem havi számláról írt, hanem 3 napiról.

Ha 3 nap alatt elfogy 40-45eFt, akkor egy hónap alatt 400-450eFt lenne a HAVI gázszámla!

Ez reális lenne??? Egy 1000nm-es, fűtött medencés villában talán, de nem egy 55nm-es lakásban.

2009. dec. 8. 09:13
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul értetted. Azt írta, hogy a három napi fogyasztás alapján felszorozta, és az alapján havi 40-45 ezret kapott. Kicsit félreérthetően fogalmazott, mert a mondat végéről lemaradt az "alapján".
2009. dec. 8. 12:32
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, ez esetben tényleg én értettem félre!

Viszont így már annyira nem is irreális. Ez havi átalányban kb. 18-20eFt-os számla lenne. Picit magas, de még elfogadható szerintem. Főleg ha régebbi építésű a ház.

2009. dec. 8. 13:35
 18/24 anonim ***** válasza:
OFF Bocsánat, hogy érdemben nem tudok hozzászólni, de az itt olvasottak alapján én is teljesen ledöbbentem... Hamarosan saját lakást készülök vásárolni, és nekem is mindenki azzal jön, hogy csakis egyedi fűtésű, új építésű tégla lakást szabad, mert annak fenntartása lényegesen kevesebb. Ezek alapján nem úgy tűnik!!! Jelenleg panelban lakunk (70nm) havi fűtésünk 30 ezer+ a nyári készenléti 8 ezer. Kérdezem akkor mikor térül meg egy panel, illetve egyedi fűtésű tégla lakás ára között az 5-6 millió Ft??? Azért is lep meg ez a dolog mert a családban vannak ilyen 60nm körüli lakásban lakók, akik nagyon dicsérik. Elmondásuk szerint a havi fűtés 15 körül megáll, igen hideg hónapban esetleg 20....AKKOR MÉGIS INKÁBB PANEL???
2009. dec. 8. 16:48
 19/24 anonim ***** válasza:
60%

kedves utolsó!

panel!!!!

ezt úgy mondom, hogy régebbi, 70es évekbeli téglában laktam, konvektoros, úgy fáztam mint annak a rendje, kifizettünk 30ezret a kb semmire (egy szobát fűtöttünk, a barátom minden reggel tüsszögve ébredt, melegítőben, zokniban aludtam, odafagytam a fürdőkádhoz a 10 perces zuhanyzás alatt, és még sorolhatnám oldalakon keresztül.)

most elköltöztem egy távfűtéses téglalakásba. merem állítani, hogy ez nekem felért egy megváltással!!!!

22 fok alatt még nem volt a lakás hője, mezítláb, egy szál pólóban szaladgálok egész nap :)

itt is 30e a téli fűtés, de úgy, hogy ezért a pénzért meleget kapok, és szívesen hívok át akárkit, és nem ég a pofám amiatt, hogy hideg a lakásom.

ha belegondolok, hogy a gázfűtéses lakásban ugyanezt a meleget kb 50ezerből tudtam volna produkálni, akkor joggal állíthatom, hogy jobban megéri a panel.

kedves utolsó válaszoló: maradj a panelban, ne dobd ki a pénzed a téglára, egyszerűen nem hozza be az árát. ami még jobb. keress egyedimérős panelt. na, az a legtutkóbb. a párom szülei valami 10ezret fizetnek még télen is a 45nm-re.

sok szerencsét a lakásvásárláshoz! :)

2009. dec. 8. 22:25
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

55nm2-re 40-45eFt picit sok, elég rossz lehet a szigetelés nálatok.

Ha szolgáltatót váltasz nyerhetsz cirka 10Ft-ot köbméterenként.

[link]

2009. dec. 8. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!