Mennyibe kerül egy téglaépítésű lakásban télen a gázfűtés havi szinten?
Most költöztünk albérletbe és nagyon kiváncsi lennék, hogy kinek mennyi a fűtés költsége gázártámogatás nélkül.
Ez egy 55 m2-es lakás, konvektor 3-on, 20C van fél méter magasságban. Fűteni kell, mert van egy kisbabánk.
3 napi fogyasztásunkat felszoroztam havi szintre és meghűlt a vér bennem, mert 40-45 e Ft-ra jött ki a 3 napi gázfogyasztásunk.
Nektek mennyi a gázszámlátok? Hogyan használjátok napközben? Lekapcsoljátok vagy egyformán megy? Főleg azok válaszára lennék kiváncsi, akiknek egyformán megy éjjel-nappal.
Köszönöm
Köszönöm a válaszokat, tényleg nem nyugtattatok meg:((((
Rosszuuuuuul vagyok:((((((
40eFt/3nap az baromi sok!
Nálunk gáz központi radiátoros fűtés van. A gázkazánt termosztát kapcsolgatja, ami úgy 20-21 fokra van állítva.
100nm-es, 80-as években épült, külön hőszigetelés nélküli házat fűtünk így. Havonta átalányban kb. 25eFt a gázszámlánk, de ebben benne van a melegvízelőállítás költsége is.
Közben elolvastam a többi választ is. Akik reálisnak tartják a kérdező által említett összeget, szerintem elfelejtik, hogy ő nem havi számláról írt, hanem 3 napiról.
Ha 3 nap alatt elfogy 40-45eFt, akkor egy hónap alatt 400-450eFt lenne a HAVI gázszámla!
Ez reális lenne??? Egy 1000nm-es, fűtött medencés villában talán, de nem egy 55nm-es lakásban.
Elnézést, ez esetben tényleg én értettem félre!
Viszont így már annyira nem is irreális. Ez havi átalányban kb. 18-20eFt-os számla lenne. Picit magas, de még elfogadható szerintem. Főleg ha régebbi építésű a ház.
kedves utolsó!
panel!!!!
ezt úgy mondom, hogy régebbi, 70es évekbeli téglában laktam, konvektoros, úgy fáztam mint annak a rendje, kifizettünk 30ezret a kb semmire (egy szobát fűtöttünk, a barátom minden reggel tüsszögve ébredt, melegítőben, zokniban aludtam, odafagytam a fürdőkádhoz a 10 perces zuhanyzás alatt, és még sorolhatnám oldalakon keresztül.)
most elköltöztem egy távfűtéses téglalakásba. merem állítani, hogy ez nekem felért egy megváltással!!!!
22 fok alatt még nem volt a lakás hője, mezítláb, egy szál pólóban szaladgálok egész nap :)
itt is 30e a téli fűtés, de úgy, hogy ezért a pénzért meleget kapok, és szívesen hívok át akárkit, és nem ég a pofám amiatt, hogy hideg a lakásom.
ha belegondolok, hogy a gázfűtéses lakásban ugyanezt a meleget kb 50ezerből tudtam volna produkálni, akkor joggal állíthatom, hogy jobban megéri a panel.
kedves utolsó válaszoló: maradj a panelban, ne dobd ki a pénzed a téglára, egyszerűen nem hozza be az árát. ami még jobb. keress egyedimérős panelt. na, az a legtutkóbb. a párom szülei valami 10ezret fizetnek még télen is a 45nm-re.
sok szerencsét a lakásvásárláshoz! :)
55nm2-re 40-45eFt picit sok, elég rossz lehet a szigetelés nálatok.
Ha szolgáltatót váltasz nyerhetsz cirka 10Ft-ot köbméterenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!