Cserépkályha: mennyire kell megpakolni és hogy?
Az a problémám, hogy még sosem tüzeltem semmilyen kályhával, életemben távfűtéses voltam, viszont ki kellett költözzek az előző albérletemből.
Namármost, a lakásban eszméletlenül hideg van (8-9 °C), ezért szükséges a befűtés.
Reggel fogja szakember átnézni a cserépkályhát meg a kéményt is.
Ez egy kétszintes társasház második emelete, így fát már nem tudok venni (amúgy se nagyon lenne száraz fa9, ezért fabrikettel fűtenék.
Azt kérdezném meg, hogy milyen mennyiséggel kell befűteni, hogy az optimális hőleadás meglegyen, ne legyen a kályha túlfűtve, károsítva?
Itt nem azt kérdezném, hogy a fának hányad részét, hanem konkrét darabszám érdekelne. A fabrikett kb. 35 cm hosszú, 6-7 cm átmérőjű, nincs lyuk a közepén.
9-esnek:
nem lopom a fát. és mint írtam, egy két szintes társasház, bent a városban. se fa, se semmi. a hátsó udvarban lévő fát meg nem vágom ki, mert nem az enyém.
és mint mondtam, fabrikettel fűtenék, vagyis már fűtök jóideje.
Sajnos egyik elv sem vált be, amit mondtatok, ezzel a brikettel teljesen máshogy kell bánni, mint a sima fával, mivel sokkal tömörebb a fánál. de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!