Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék párátlanítani?

Hogyan tudnék párátlanítani?

Figyelt kérdés
Fém nyílászáróink vannak és nem tudjuk kicserélni őket műanyagra (anyagi okok). Az a gond,hogyha főzök a konyhában vagy akár csak kiteregetek a nagyszobába, pillanatok alatt lecsapódik a pára a fény ablakkeretre (mert ugye az a leghidegebb) néha már a falon is csorog le a víz. Tudom,hogy a szellőztetés a legjobb megoldás, de egyszerűen tejesen nyitott ablaknál nem tudok 1-1,5 órát főzni és teljesen kihül a lakás....mit tehetnék? Látom,hogy kezd penészesedni a fal az ablak illesztésénél és az ablakpárkány alatt....a folyamatos törölgetésen kívül van más módszer?

2013. dec. 23. 23:40
 1/7 anonim ***** válasza:
márpedig a folyamatos szellőztetés a megoldás ... nem kell ahhoz kitárni az ablakot
2013. dec. 24. 00:34
 2/7 anonim ***** válasza:
Azt próbáltátok, hogy egyenletes, meleg hőmérséklet legyen a lakásban mindig?
2013. dec. 24. 01:46
 3/7 anonim ***** válasza:
A szagelszívó elszívja a gőzt is, igaz ki kell vezetni a lakásból, pl. bekötni a kéménybe. A ruhaszárítás gőze függ a centrifugázás mértékétől is. Én megoldanám valahogy hogy csak 4-5 centi rés legyen nyitáskor pl. egy állíthatós kampóval, karmantyúval. Ez már elég a párakiegyenlítődéshez. Van még megoldás, de az nagyon durva vagy drága vagy szimplán csak gusztustalan a lakásban.
2013. dec. 24. 08:19
 4/7 anonim válasza:
Sajnos nem tudsz ellene tenni semmit.A fém ablak bevezeti a kinti hőmérsékletet(ezt hívják hő hídnak).Télen a hideget,nyáron a meleget.A korszerű fém nyílászárókban van egy műanyag betét(hőhídmegszakító)ami segíti a szigetelést.A megoldás az ablak csere,vagy a sok szellőztetés.
2013. dec. 24. 08:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Pl: [link]
2013. dec. 24. 12:58
 6/7 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok . Nekem most is megy egy éjszaka 5-6 l viz a termés. Kb 360w-os ,komplesszoros ,automata. Igaz áramot eszik, de hát ingyen semmit nem adnak. Aki a szellőztezést javasolja az nem teljesen oké, mert az állandó átszellöztetés rengeteg energia a fütés terén. Nembeszélve gyakorta tapasztalom, hogy pl kint magasabb a nedvességtartalom, akkor pedig a kör bezárul. Ha valamilyen páramentesitő mellett döntesz ,olcsóbb megoldásokat mellözzed ,mert mint irtam iszonyatos mennyiségü viz van jelen, as holmi ceresit ha jólirom,csak egy szemfényvesztés.
2013. dec. 24. 17:09
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, én is páramentesítőre gondoltam, de így is rengeteg a villanyszámlám...az elszívó is jó ötlet,de mivel albérlet, így pénzt nem akarok rákölteni....
2013. dec. 25. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!