Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miert Levegosodik visza a...

Ofolt kérdése:

Miert Levegosodik visza a kozponti rendszerem?

Figyelt kérdés
2 szintes hazban kozponti futest szereltunk nyitot rendszer.levegosodik visza a rendszer akar hanyszor legtelenitem.plusz az meleten levo utolso radiatornak csak a teteje melegszik.valaszokat szertnek.elore is koszonom tiszteletel.

2013. dec. 16. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:

Részletes rendszerrajz nélkül ez elég nehéz kérdés :)

Kérdés, hogy a távozó gáz levegő-e egyáltalán. Ha éghető, akkor hidrogén vagy metán.

Mi van a szívott szakaszon? (tágulási becsatlakozási pontja és a keringető szívócsonkja között)

2013. dec. 16. 22:44
 2/10 anonim ***** válasza:

Nyitott rendszer,tehát a padlástérbe van a tágulási tartály .Remélem ebben megfelelő mennyiségű víz is van .

Fűtési rendszereknél mindig a legtávolabbi radiátoroknál van a gond.Itt fordul leglassabban meg a víz.A levegő is

itt reked meg.A levegő buborékok képesek a radiátor belső falához tapadni .Gyorsitsad meg a vizáramlást úgy hogy a keringtető szivattyuhoz közeli radiátorokat lezárod .

Ilyenkor a végén szokott lenni a légtelenitő,ha nem automata,nagyon kicsit nyissad meg.Nem sok víz folyik el és jön a levegő is ki.Ha megfogod az előremenő vezetéket,és melegedni kezd,akkor már indul is a radiátor.

ha a vége is melegedni kezd,biztosan jó lesz.

Ha nem jönne össze,irj rám privibe

2013. dec. 16. 23:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem igen nagyon el van cseszve a lejtese a csöveknek. Nézz utána egy vizimértékkel, minden csőnek gyakorlatilag egy p....-hajszállal csak de a tágulási felé kell emelkedni. De csak éppen, mert ha nagyon, akkor a gravitációs rendszernél túl gyorsan fordul meg a viz, ami rontja a hatásfokát. Szivattyúsnál nem annyira érdekes. Rendkivül téves felfogás hogy a szivattyú kihajtja a levegőt!
2013. dec. 17. 09:00
 4/10 anonim ***** válasza:
Bizony hogy kihajtja kedves 3 as. Majd ha te is annyid dolgozol a fűtés szakmában ,mint én akkor lesz bőven tapasztalatod is .A víz mindig arra megy amerre kényszerítik .Egyébként a legkönnyebb utat választja .
2013. dec. 17. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem két szintes házakat fűtöttem ,hanem épület tömböket,és 1 szivattyuval ,ahol 100 nál is több fűtőtest volt.Az utolsó radiátor kb 40 m re a szivattyútól .Ott is voltak nehezen beinduló radiátorok . 2 es voltam
2013. dec. 17. 12:47
 6/10 A kérdező kommentje:
szoval meg probalom reszleteseben le irni a dolgokat.remelem segitek vele magamon.totya kazanom van es egy hupa keringeto ami 6m re nyom.2 emeletes csaladi haz.4-4 futotestel.akazantol indulo cso 22 az elso terben az emeleti bekotesi pontig 18 onan meg egy utolso futotest a fold szinten amihez 15 rez megy.az emeleten az elso futo testig 18 majd 15 cso fut tovabb.a tagulasi tartaly a nyomo csoven van nem a szivon a szivatyuhoz kotve az emeleten be epitve.az utolso futotest meleg a teteje az alya langyos de mar az utolso eloti futo test ki jovo csove sem az a homersekletu mint a be meno.s ahanyszor levegoztetem a futo testet kortyog egyet a kazanal valmi es kezheted elorol a legtelenitest az alap terulet a haznak 9x10 m.
2013. dec. 17. 17:17
 7/10 anonim ***** válasza:

>a tagulasi tartaly a nyomo csoven van nem a szivon a szivatyuhoz kotve az emeleten be epitve

-OK, hogy szarunk a helyesírásra, de ez már a megértést nehezíti!

Szóval ha jól értem

-a földszinten van a kazán

-az emeleten van a keringető

-és a keringető után bekötve a tágulásihoz menő vezeték?

Ahogy kellett volna:

-a tágulási aljából induló vezeték közvetlenül a kazán elé csatlakozik

-a kazán előremenőjéből közvetlenül indítani egy "gőzvezetéket", ami a tágulásiba felülről fújja a gőzt, ha úgy adódik

- utána a keringető, majd a fűtéskörök.

Ahogy még szokták és működik, csak nem annyira biztonságos:

-nincs gőzvezeték, a tágulási a keringető szívó ágához csatlakozik, az pedig a kazán hideg ágát nyomja (Ennek előnye, hogy hidegebb vizet keringet a szivattyú - talán tovább bírja, hátránya hogy forrás esetén sok vizet veszít)

Ha a tágulásit a nyomó ágra kötöd, az azt jelenti, hogy az egész rendszer radiátorostól szívott lesz -> bizonyos esetekben, ha nagy az áramlási ellenállás/erős a szivattyú, lelevegősödhet.

2013. dec. 17. 17:47
 8/10 A kérdező kommentje:
igazad van.elnezest a hejes irasert.meg probalom meg egyszer.szoval a kazan a fold szinten van roton a kazan hatanal a szivatyu a szivo csovon vagyis a kazanba nyomlja a vizet.a tagulasi rendszer pedig az emeleten a nyomo csore egy t-vel be epitve.aszem igy pontosabb lesz a le iras.elnezest a hejes irasert.elore is koszonom tiszteletel
2013. dec. 17. 19:07
 9/10 A kérdező kommentje:
tagulasi tartaly van be epitve az emeleten,a nyomo csobe egy t-vel.bocs.s aszem egyszer probaltam el zarni minden kalorifert kiveve az utolso amejik nem melegszik,meg probaltam manualisan legteleniteni de levegot szit nem nyomta a vizet.a legtelenito a futo testen van manualis
2013. dec. 17. 19:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Itt elmagyarázzák, hogy miért nem jó ez így:

[link]

Régen, a vastag csöves rendszerben még csak-csak, de a mai vékony csövekkel már nagy a nyomásesés, és negatív nyomás is kialakulhat.

Ha megoldható, a tágulási T-csatlakozóját meg kell szüntetni, és le kell hozni a keringető szívócsonkjához.

2013. dec. 18. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!