Hogyan legyen rendszer az életemben?
A családom mindig is a káoszról volt híres, a háztartás szaladt, sose értük utol magunkat, mindig mindenhonnan elkéstünk, rendetlenség volt, mindig szaladtunk. A káosz szinte a részünk, a gimis tanárom meg is jegyezte, hogy olyan vagyok, mint a folyadék: kitöltöm a rendelkezésemre álló teret. Vagyis óra végére már minden könyvem, füzetem szanaszét volt, amennyi helyem csak volt, ott mindenhol volt valami cuccom. Most otthon vagyok, nem dolgozom és nem tanulok. Úgy terveztem, hogy amíg ez nem változik, napi négy órában nyelvet tanulok, egy órát takarítok, két órát kutyát sétáltatok, a továbbiakban meg lehet szórakozni vagy ügyet intézni. Na ez nem jön össze, tíz előtt fel sem kelek, aztán másfél óra, amíg összekapom magam, szalad minden, a napomat lényegtelen apróságok töltik ki, este kilenckor még csomó mindent nem csináltam, ezért éjfél előtt nem kerülök ágyba, másnap emiatt persze sokáig alszom és kezdődik elölről az egész. Novembertől lesz munkám és elköltözöm itthonról. Szeretném, ha új életet kezdhetném, a gyerekeimnek nem ezt a mintát szeretném átadni és szeretnék saját vállalkozást, ahol szintén fontos a rendszeresség. Az a vicc az egészben, hogy még én vagyok a családban a legfegyelmezettebb, aki legjobban be tudja osztani az idejét de így is katasztrófa az egész. Mit tehetnék?
21/L
Ismeros a helyzet, en is ezen dolgozom.
Ugyhogy megosztom, mire jutottam eddig, bar meg nekem se sikerult teljesen a rendszer.
Az elso es legfontosabb az elhatarozas, es akaratero hogy ezen valtoztatni tudj.
Aztan a turelem es a kitartas, mert ez nem fog egyik naprol a masikra megvaltozni.
ES persze terv is kell, na meg a tervet vegre is kell hajtani, vis energiaba is telik.
Celszeru apro dolgokkal kezdeni, es fokozatosan! PL en azzal kezdtem h minden reggel raveszem magam
hogy beágyazzak (nekem ez se ment). Egyenlore ezt szokom, tanulnom most.
Aztan fontos h azonos idoben fekudj le es kelj fel. Ha nincs ami korlatozna, akkor
valoban az van h akkor fekszel, es kelsz fel mikor akarsz es akkor az egesz napi terv borul..
vis be kene allitani az orat 2szer hogy csorogjon, egy este X idopontban, h ott a furdes es alvas ideje, tehat ha csorog akkor menni kell furdeni aztan meg aludni
(az ejfeli alvas nekem is az egyik tunetem, de mar egesz jol sikerult 11 ora korulire levinni, 10kor csorog az oram h furdeni kell menni)
a masik idopont hogy reggel csorogjon amikor felebredsz, es akkor muszaly is felkelni meg ha nem is akarsz...
tudom ez ugy hangzik mint vmi robot akit beporgramoznak h ezt v azt csinalja, de sajnos ez maskepp nem megy, hacsak kivulrol rad nem erolteti valaki vagy valami.
valoszinuleg ha dolgozol, akkor mar nem is fogod tudni megtenni, hogy ejfelbe fekudj tehat a munka rad fogja eroltetni, hogy lefekudj es felkelj idoben...
de addig ezt magadnak kell...aztan olyat is lehet, hogy felirod a naptarba aznap mit szeretnel megcsinalni...
persze nem kotelezo mind veghezvinni a napi tervet, de legalabb a 80-90%ot erdemes lenne
megcsinalni a nap vegere es nem elodázni..meg nem a szorakozassal, kikapcsolodassal kezdeni...hanem eloszor a munka es utanna a tobbi..a szorakozas nagyon csabito tud lenni,
ez a "majd elmosogatok utanna szindroma"...na ilyenkor kell egy stop-ot nyomni, es akkor is odatenni magad a munkara..utana johet a szorakozas....
Aztan masoktol azt hallotam ,hogyha rendetlenseg van az iroasztalodon akkor azt ugy kene, hogyha elveszel onnan vmit akkor vissza is kene tenni oda.
Erre meg oda kell figyelni de nagyon (en is eloszeretettel hagyom ott a cuccokat hasznalat utan, az par nap utan osszegyulnek :S most probalok odafigyelni rajuk)
Hat valami ilyesmiket kene...de sztem nekunk a legjobb az lenne ha benyomanak par hetre a katonasagba, ott aztan olyan rendszerbe szednenek minket, hogy az csak na :D:D
Minden szabalyozva lenne ott, mikor kelunk es fekszunk, mikor eszunk, mikor furdunk es mikor mit csinalunk, ellenben futhatnank a butetes köröket ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!