Hová tűnik a kazán rendszeremből a víz?
Alaposan át kell nézni a rendszert. Nyilván van egy kisebb mennyiség ami eltűnik párolgás meg ilyen, főleg a tartályba ami ugye fölül nyílt részen van. De az is csak akkor tűnik el igazán ha szezon elején légtelenítés megy meg az első fűtés és légtelenítés okozhat víz veszteséget mi akkor mindig feltöltjük légtelenítünk majd pótoljuk még utána és az kitart a következő évig.
Legutóbb szinte fel sem kellett töltenünk a rendszert.
Amit érdemes megnézni a radiátor csapoknál nincs-e szivárgás akkor a kazán körül főleg ahol a vizes rész van, a csatlakozásokat érdemes megnézni, és célszerű bekapcsolni még üres járatban is a keringetőt mert ott is lehet szivárgás egy kopott tömítés miatt is akár.
Bizony eltud tünni a víz is .Fűtés idényben,a hőmérséklettől függően a radiátorok sem tartósan egy bizonyos hőfokon vannak.felforrósodnak ,lehülnek .
Tágul ,összehúzódik a rendszer.Ugy mondják ,hogy diletál .
Ez hatással van a tömitésekre,elzáró szelepekre.Kévés viz csak ki jön,és már párolog is el .Nyoma sincs .
A másik a biztonsági szelep,légtelenitő szelepek .
Nálunk is hasonló eset van,sehol egy csepp sem .Mégis időnként jelez a kazán,kevesebb a nyomás .
Pedig én kicsit szakma beli vagyok .
Most tavasszal megkocogtattam a radiátorokat és kong, tehát nincs benne víz.
Ja így állapítod meg ,hogy van-e benne víz. :-( Akkor mivel fűtött a levegővel,ha nem volt benne víz?
Rakd rá a slagot és enged bele valami edénybe és meglátod mennyi van benne, de sok benne is marad !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!