Gáztűzhelynél a gáz mitől jöhet hangosan sípolva, szuszogva a szelepen?
Figyelt kérdés
Vettem egy Indesit gáztűzhelyet. 50X50 cm-s alap tűzhely, és azt tapasztalom, hogy a régebbi Garzon tűzhelyemmel ellentétben, ami teljesen halkan működött, ennek a tűzhely hangosabban sziszegve működik. Főként a legnagyobb lapnál, ott még sípoló hangot is hallat. Lehet tűl szűk a nyílás a szelepen??2013. okt. 5. 14:00
1/13 anonim válasza:
be lett állítva (szakemberrel) a levegő/gáz arány?
(beüzemelés?)
3/13 A kérdező kommentje:
A gázszerlő úgy láttam csak rákötötte a gázra, nem állítgatott semmit...
2013. okt. 5. 17:25
4/13 A kérdező kommentje:
Fölhívtam megkérdezni, hogy miért lehet ilyen hangos. Erre azt mondta, hogy azért mert ezek a modern tűzhelyek már föntről veszik az égéshez a levegőt, a régi tűzhelyem, a Garzon pedig még a sütőből vette, azért volt halk.. Nem tudom ez a helyes magyarázat e.. Nagyon hangos, zavaró. Szerintem így nem készítenek manapság tűzhelyet, hogy ilyen hangos legyen.
2013. okt. 5. 17:26
5/13 anonim válasza:
a láng színe?,
nem lehet vörös árnyalatú, még a lángvégénél sem, csak a kéknek árnyalatai. (természetesen edény nélkül, csak a gázrózsa körül.)
6/13 A kérdező kommentje:
Kék színű a láng, azzal nincs probléma.
2013. okt. 5. 21:22
7/13 A kérdező kommentje:
A levegő gáz arányt hogyan állítják be? Az okozhat ilyen hangot, ha nincs jól beállítva?
2013. okt. 5. 21:23
8/13 anonim válasza:
Egy tipp: lehetséges, hogy nem a megfelelő fuvóka van benne.
9/13 A kérdező kommentje:
Teljesen új a készülék. Csomagolva vettem. Nem tudom előfordulhatna e olyan, hogy nem a megfelelő fúvókát teszik bele. De végülis minden lehet.
2013. okt. 6. 14:07
10/13 anonim válasza:
a készülék használati útmutatójában és a gar. jegyen is megtalálható, hogy gyártáskor milyen gázra lett beszabályozva.
(milyen gázra alkalmasak a beépített fúvókák)
általában földgázra szerelik be, és adják, tartozékként hozzá a P.B. és városigáz fúvókákat.
DE, ha SZAKEMBER üzemelte be, nagyon vszínű, hogy a gázhoz való fúvókákkal üzemel! Ez ugyanis azon felül, hogy nagyon durva hiba, robbanásveszélyt is hordozhat! (ha mégsem, fel lehetne jelenteni, az ipartestületnél, ill. a szakhatóságnál.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!