Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tegyek? (albérlettel kapcs. )

Mit tegyek? (albérlettel kapcs. )

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és a szüleimtől kaptam egy lakást. Van egy albérlőm, aki jó bnőm (volt osztálytárs, szobatárs stb...). Viszont a helyzet az, hogy a szüleim mondták, hogy kellene még valaki, mert el is férne, meg a pénz miatt is. Persze én ezt megértem, azon vagyok, hogy találjak még egy lakótársat. Na és itt kezdődik a probléma... Lenne egy csaj, aki odaköltözne, de 1. lakótársam csoporttársa (szal ki lennék túrva, mert én nem arra a karra járok) 2. nagyon beképzelt, lenéző, szal én nem bírom...:S Szóval az bunkóság lenne, hogy nem szólok neki, és kiírom az egyetemi faliújságokra, h albérlőtársat keresek. Ha felhív az nagyon gááázos:S:S Szóval mit tegyek? Kérlek, ne azt írjátok, hogy nem lennék kitúrva, mert a csaj azért akar elköltözni onnan, ahol most lakik, mert 2 lakótársa csoporttársa szal sülve-főve együtt vannak... Na, és summa summárum, nem szeretném kívülállónak érezni magam a saját lakásomban, és havi 30E Ft-ért nem fogom elviselni a csajt...:S
2009. nov. 7. 14:58
 1/3 A kérdező kommentje:
bocsi, szal "mert 2 lakótársa csoporttársaK"
2009. nov. 7. 15:00
 2/3 anonim ***** válasza:
A lakásodba azt fogadsz be, akit akarsz - ha ez alány nem tetszik valamiért, akkor mindj neki nemet. Elöször hirdesd meg, ha netán jelentkezik, akkor mond hogy van más érdeklödö is, aki elöbb jelentkezett és még gondlkodsz rajta. Ha meg megsértödik, az az ö baja . elvégre a te lakásod.
2009. nov. 7. 15:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Mivel egy lakásban össze vagytok zárva, nagyon fontos, hogy mindenki mindenkivel kijöjjön. A helyedben, ha a lakótársad szeretné odahozni a csoporttársát, csinálnék velük néhány közös programot, hátha kiderül, hogy hárman is nagyon jó barátnők lennétek. Kívülálló számára sokszor az is beképzeltnek, lenézőnek tűnhet, aki egyszerűen félénk, és nehezen nyílik meg. Lakótársad egyébként mit mond róla? Attól, hogy más karra járnak, még nem fognak összesúgni a hátad mögött, még az is lehet, hogy ti ketten lesztek a végén testi-lelki jóbarátnők. Az ember nem aszerint válogatja a barátait, hogy milyen karon tanulnak.

Ha végképp nem szimpatikus megismerés után sem a lány, akkor nyugodtan megmondhatod, hogy ez a te lakásod, és olyasvalakit szeretnél odavenni, akinek a társaságában jól érzed magad.

2009. nov. 7. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!