Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék spórolni?

Hogyan tudnék spórolni?

Figyelt kérdés

Igazából az ételre gondolok rengeteg pénz elmegy 1 hónapba kajára.Esetleg valami tipp.

Kösz

2009. okt. 24. 22:07
 1/8 anonim válasza:
100%

Kicsivel több infóval könnyebb lenne tippeket írni. Tegnap olvastam egy nagyon jó kérdést a maradékok felhasználásáról, érdemes lenne rákeresned. Legtöbbször amit nagy tételben veszel, az olcsóbb (konzervek, fűszerek, amik sokáig elállnak) Sok dolgot lehet helyettesíteni olcsóbb megfelelővel.

A boltok igyekeznek szemmagasságba helyezni a drágább árut, hogy többet tudjanak belőle eladni. Érdemes lehajolni, és ott is szétnézni.

Mindig írj bevásárló listát, és tartsd magad hozzá, különben hazacipelsz egy csomó dolgot, amire nincs is szükséged, csak megakadt rajta a szemed.

Mivel a hús elég drága, érdemes több tésztát főzni, és hús mellé laktató köretet (pl. rizst, ami nagyon olcsó) tálalni. A gyorsfagyasztott ételek általában drágábbak, mint az otthon elkészítettek, ráadásul a sok tartósítószert is elkerülheted, ha pl. otthon sütöd meg a pizzatésztát.

2009. okt. 24. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Először: legalább egy hónapig írd fel,miből mennyit vásárolsz.A hónap végén megtudod állapítani,hogy mire ment el "feleslegesen" a pénz.

Ne vásárolj márkás termékeket,ha van nem márkás is.

Ne végy készételeket:pl. pulykafasírt,különféle szószok,mártások,fűszerkeverékek,Ha tartassz otthon különféle füszereket,te is eltudod őket készíteni olcsóbban és jobb ízűen is.

Húst mindig legalább 2-3 kilót vásárolj.Otthon szeleteld,darabold fel,( ha nem tudod kicsontozni,akkor kérd meg a hentest).és adagokban fagyaszd le.A csontokat felhasználhatod levesekhez.A szeletek mellől leeső apróhúsból is készíthetsz valamilyen ételt.

Egyszerre főzz több adagot,és fagyaszd le.Ha nincs időd főzni,csak a mikróban kell kimelegítened.Csak főzeléket és krumplit nem jó fagyasztani,de mást mindent le lehet.

Ha marad egy adagnyi étel,azt is fagyaszd le.Vagy feltudod használni más ételhez,de nálunk az is siker,ha többféle maradékot kimelegítek,és lehet választani,ki mit akar enni.

Fasírozottat,sült húst,oldalast mindig sokat készítek egyszerre.Adagokba lefagyasztom,felhasználáskor csak megmelegítem a mikróban.Nokedli is lelehet fagyasztani,töltörr kápostát,paradicsomos húsgombócot,milánói makarónit.Nem főzök olajjal,mert nem egészséges,és nem is olyan jó az étel vele,csak akkor használok olajat,ha sok zsiradékban kell kisütni az ételt.

A pörköltet kicsit több zsírral és lével készítem,és azt is lefagyasztom.

Sok jó tippet találhatsz a Mindmegette.hu vagy Andi konyhája.hu oldalon.

2009. okt. 24. 22:29
 3/8 anonim válasza:
100%

első hozzászóló vagyok, folytatom, ha érdekel valakit =]

Az áramon is sokat lehet spórolni, ha pl. kapcsolós elosztót használsz TVhez, hifihez, dvd lejátszóhoz, mert kikapcsolt állapotban is áramot fogyasztanak. A sütőt általában felesleges előmelegíteni, 20% több energiát fogyaszt. A fagyasztón érdemes leellenőrizni a hőfokot, mert éves viszonylatban 4-5 plusz fok is sokat számít.

Mindig akkora, vagy kisebb főzőlapot használj, mint az edény. A vízforraló feleannyi energiát fogyaszt, mint az edényben forralt víz. Ha az edényekre fedőt raksz, lerövidíted a főzési időt.

2009. okt. 24. 22:35
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
egyél sok galuskátm, az olcsó, de mikor főzöd, mindig tedd rá a fedélt a kasztrolyra, úgy kevesebb energia megy kárba
2009. okt. 24. 23:32
 5/8 anonim válasza:
74%
sok és sokféle tésztát kell főzni, a húst minél gyakrabban pótolni vele. grízzel, sajttal, tejföllel, zöldségekkel, mákkal, dióval, megmaradt szafttal, szósszal, szinte bármivel finom, laktató, és olcsó.
2009. okt. 24. 23:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
nagyon sok jo tippet olvastam amit megfogok probálni föleg a lefagyasztot ételeket .amit még a töbiek nem irtak és én szoktam csinálni azt hogy megvan a nagybevásárlásom akkor utána kiszámolom hogy egy napra mennyi pénzem maradt és csak annyit rakok el a tárcámba ezt 3 honapja csinálom és nagyon jol bevált ,mivel én sem tudtam beosztani a pénzt és sok hülyeséget vásároltam csak azért mert volt nálam pénz ,utána meg egy hét mulva nem volt egy fillérem se.de azért a nagy bevásárlás nekem két hetente van és nincs hiány semiböl
2009. okt. 25. 06:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én általában megnézem a szórólapokat, és ha akció van, akkor vásárolok nagyobb mennyiséget. Ilyenkor 5 kiló csirkecombot, ha faros, az még jobb. Felhasználható levesnek, pörköltnek, tölteni, rántani, sütni...

Főzelék mellé rántott párizsi, virsli is kiváló. Ha marad pörkölt, másnap csinálhatsz belőle rizses húst.

Ha vendégek jönnek inkább itthon sütök, pogácsát, aprósütit, olcsóbb, mint a boltban venni. Nem veszünk üdítőket, ásványvizet, a csapvíz is kiváló, inkább teázunk. Szerencsére nálunk hoznak házhoz tejet, ez 170 Ft/l, és nem a bolti vacak. Érdemes piacra menni, olcsóbb és hazai élelmiszert fogyasztasz, nagy tételben vehetsz hagymát, krumplit stb. Amikor valaminek szezonja van, pl. paprika, paradicsom, uborka, akkor többet veszek és fagyasztok. Érdemes eltanulni a befőtt és savanyúság készítést is, ezt sajnos nem csinálom, mert nincs hol tárolnom.

2009. okt. 25. 08:09
 8/8 anonim válasza:
35%
NE VÁSÁROLJ ÖSSZE MINDEN SZART!
2009. okt. 25. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!