Hány fok van a lakásotokban/házatokban, s mennyire megoldható lehűteni ebben a melegben?
Valamiért elveszett a hozzászólásom, no akkor írom picit rövidebben(?), újra.
Családi ház, alsó szint a fürdőszobák nélkül (sok üvegfelület, jobbára délre nézve, de van fedett terasz és fák is) 21 fok, tetőtéri déli szoba (egy nagy délnyugati ablakkal s egy nagy délkeleti tetőablakkal, az előzőn félig, a tetőablakon teljesen autós fényvisszaverő fólia, a redőnyt nem szeretem, a tetőablak hamarosan kap egy fényzáró rolót belülre) jelenleg 25.3 fok, tetőtéri északi szoba egy nagy északkeleti ablakkal 24 fok (de ritkábban is van "lakva", pedig az is érezhető).
A szigetelés és a nyílászárók jók.
Klímám sose lesz, a venti pedig nekem nem sokat ér, én a hőmérsékletre vagyok érzékeny, csak mert leng a szél, nem sokkal jobb nekem, pontosabban 25 fok körül esetleg, fölötte megette a fene, alatta pedig nem kell.
Éjszaka szellőztetek, szerencsére akkor nincs meleg. Amikor éjjel-nappal kánikula van, na az a gond, mert akkor túlmelegszik a szobám (a déli fekvésű tetőtéri, szeretem a fényt).
Családi házban élek, ahol nagyon király a szigetelés. 23,5 fok van idebenn. A legnagyobb hőmérséklet, ami volt itt emlékezetem szerint 27,5 fok.
Panelban nagyon rossz lehet élni. Nyaraltam egy hetet panelban rokonomnál még július elején és kinn 25-30 fok volt nappal, odabenn már akkor is szörnyen meleg volt...
Le a kalappal akik panelban és sorházban élnek, nem tudom, hogy bírjátok ki!
Sógornőmék panelban ha elmegyünk meglátogatni a kereszt fiúnkat ami kb 4 óra hosszát jelent megsülünk. Nem tudom, hogy bírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!