Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az sokat fogyaszt, ha őrlángon...

Az sokat fogyaszt, ha őrlángon hagyunk egy gázkonvektort?

Figyelt kérdés
Macerás állandóan be-ki kapcsolni, így gondolkodtam, hogy 1-es szinten őrlángon hagyom, aztán ha kell felteszem és befűtök. De azért jó lenne tudni, mert csóró egyetemista vagyok. :)
2009. okt. 19. 20:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
átfolyós gázbojlernél nyugodtan elzárhatod az őrlángot, havi 15-20 m3 gázt megzabál, ami ezrekben mérető dolog. Egy doboz gyufával kiváltható havonta, mikor kel la meleg víz (fürdés, mosogatás) stb. begyújtod, majd elzárod. Konvektornál ha fali szellőzős (a fal túloldalán van kivezetve), akkor ne, mert ahogy írták a bejövő hideg levegő hűti. Csak tekerd le N fokozatra akkor csak akkor kapcsol be ha túlságosan lehűtené a kinti levegő. Kéményes konvektornál elvileg el lehet zárni spórolás címén.
2013. máj. 12. 11:47
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha nagyon hideg van akkor a kinti levegő tényleg hűti a szobát is a konvektoron keresztül ha nincs begyújtva, sőt ilyenkor még sokszor az őrláng sem elég ennek kivédésére, nagylángra kapcsol N fokozatban is, ha nagyon jön be a hideg levegő a fali szellőzőn. Elavult dolog már a gázkonvektoros fűtés, hiszen mikor működik akkor is legalább fele hő az utcát fűti, elzárni sem lehet, mert feleslegesen pazarol arra is ,hogy legalább ne hűtse le a szobát (ugye az állandóan égő őrláng, ill. nagyon hidegben be is kapcsol emiatt). Lassan ki fog halni ez is mint az olajkályhák.
2013. máj. 28. 15:23
 13/16 DubRocket válasza:

Pontos mérés:

3 db FÉG öntöttvas konvektor (2 db hárombordás és 1 db kétbordás) 1 hónap alatt őrlángon összesen 77 m3 gázt fogyaszt.

2016. nov. 5. 08:18
 14/16 DubRocket válasza:
Még az előzőhöz: ebben a 77 m3-ban benne van minimális főzés és napi 1 rövid zuhany. Azt nem tudom, hogy ez hányad része a 77 m3-nak.
2016. nov. 5. 09:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Én is megmértem az enyémet, 3 őrláng havonta 60m3 gázt evett, egyenként mérve őket kb. ugyanannyit fogyasztanak el, két régi onix és egy vadiúj FÉG. Soknak tartom de ha mind ugyanannyit fogyaszt akkor nem meghibásodásra vezethető vissza.
2019. nov. 7. 19:18
 16/16 Tibor6305 válasza:
Őrlángos készülék esetében állandóan ég egy kis láng az égő felett, amely melegíti a termoelemet, vagy bimetál égésbiztosítót. Ez a pici láng a beállítástól, illetve hálózati gáznyomástól függően évente kb. 250-300 m³ gázt fogyaszt.
2023. ápr. 4. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!