Egy közepes méretű villanybojler hány kWh-t fogyaszt egy hónapban?
400-600kWh, az azért nem semmi! Az nálunk többszöröse az egész ház havi villamos fogyasztásának. Még szerencse, hogy gázzal állítjuk elő a meleg vizet és nem villannyal.
Nem tudom mennyi most a vezérelt áram díja. Talán 30Ft körül kWh-nként. De lehet hogy most hülyeséget írtam.
Mindegy, vegyük a felét a "nappali" áramnak! Akkor is ez durván 15000Ft havonta.
Gázból nálunk nem fogy 20m3-nél több. Azt megússzuk havi 2600Ft-ból, azaz a töredékéből.
Tény:
5 éves, 120 L. Hajdú Forróvíztároló, kedvezményes (éjszakai) fogyasztásmérő által mért havi fogyasztása, a hőfokszabályzó: Eng. tak. állásban!
Dátum: = Mérőállás:
2011-05-20 = 4012 KWh
2011-06-20 = 4130 KWh (118 KWh)
2011-07-21 = 4242 KWh (112 KWh)
2011-08-22 = 4346 KWh (104 KWh)
az éves havi átlag: 115 KWh, télen valamivel több, nyáron kevesebb.
Onnan tudja, hogy külön mérőórára van kötve.
Egyébként az "éjszakai" áram, nem azt jelenti, hogy csak éjszaka használhatod.
A kérdező kommentje:
az éjszakai áramot nem teljesen értem, hisz látom mikor fűt és nappal is fűt, honnan tudná az áramos, hogy a bojler fogyassza, vagy más? De akkor szerintem a reális a 120-150 ilyen kicsi és újnál, kösz
Onnan, hogy megszakításmentesen kell rákötni a fogyasztót, jelen esetben a bojlert, és nem éjszakai áram, hanem vezérelt áram már jónéhány éve /csúcsterhelésen kívüli időszakban kapcsol be/.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!