Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az sokat fogyaszt, ha őrlángon...

Az sokat fogyaszt, ha őrlángon hagyunk egy gázkonvektort?

Figyelt kérdés
Macerás állandóan be-ki kapcsolni, így gondolkodtam, hogy 1-es szinten őrlángon hagyom, aztán ha kell felteszem és befűtök. De azért jó lenne tudni, mert csóró egyetemista vagyok. :)
2009. okt. 19. 20:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom mennyit fogyaszthat az őrláng, de nem is jó szerintem, ha állandóan teljesen lezárod, és mindig újra kell gyújtani.

Nálunk a vizmelegitő működik gázzal, és egész éven keresztül ég az őrláng, képzeld, hogy ha minden kézmosáshoz be kellene először gyújtani.

Télen keresztül viszont a nagymamának van egy külön gáz konvektora, mert őneki melegebb kell, ott is ég az őrláng, és amikor fázik, akkor kicsit hozzáfűt.

Talán lesz valaki, aki ért ezekhez a műszaki dolgokhoz, és meg tudja neked mondani, hogy mennyit fogyaszt az őrláng.

2009. okt. 19. 20:17
 2/16 anonim ***** válasza:
37%

Zárd csak el. Plusz 3 perc napi macera -párszáz forint gázszámla! :) A gázkonvektorok amúgy is úgy fűtenek, hogy a felhasznált gáz 60%-ából nem is meleg lesz, csak megy az utcára. Mi úgy szoktuk, hogy felrakjuk maxra, akkor felfűti a szobát(elég nagy) úgy 20 perc alatt annyira, hogy ájuldozunk, aztán kikapcsoljuk éjjelre. Délután persze felfűtünk, és visszavesszük, nem mindig kapcsoljuk ki, ha huzamosabb idejig otthon vagyunk. De éjszakára, és ha suliban vagyunk, akkor mindig. :)

-csóró egyetemista 20/L-

2009. okt. 19. 20:20
 3/16 anonim ***** válasza:
89%

Az elsőnek van igaza.Mi kipróbáltuk.Akkor fogyott több gáz,ha őrlángra kapcsoltuk,vagy kikapcsoltuk a konvektort,és újra bekapcsoltuk későb nagyon kihültek a falak és sokkal több gáz fogyott,mire elértük a megfelelő hőmérsékletet.Az meg kimondottan rossz volt,hogy este,amikor hazamentünk félóráig vacogtunk.

Annyira tekertük le a fűtést,hogy a lakásban maradjon 16-18 fok,este 1-2 fokkal kellett feltekerni a fűtést a 221-22 fok eléréséhez.

2009. okt. 19. 20:35
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Nem szabad kikapcsolni az őrlángot, mert minimális a fogyasztás, viszont ha kikapcsolod, a konvektor fémteste hűtőszekrényként működik, amibe a kinti hideg levegő az őrláng nélkül akadálytalanul áramlik be és állandóan hűti a szoba levegőjét. Így több fokkal hidegebre hűl a levegő , mint őrlánggal, és visszafűteni hatványozottan többe kerül.

Ez energetikai törvényszerűség, hidd el!

2009. okt. 19. 21:16
 5/16 anonim ***** válasza:
64%

Nyáron egy teljes havi gázszámlánk kétszáz forint. Ebbe bennevan a sütés főzés fürdéshez a cirkós vízmelegítés.

Az a kis őrláng nemtudom megeszik e tíz forintot egy hónapban.

2009. okt. 20. 05:05
 6/16 anonim ***** válasza:
amikor a vízmelegítőmet vettem azt mondták, hogy az őrlángja kb 500 ft-nyi gázt fogyazt havonta, de lehet, h csak a hasukra csaptak.
2009. okt. 20. 13:01
 7/16 anonim ***** válasza:
hát szerintem olyan 5-800 ft-ot, számolva egy bojler őrlángból
2009. okt. 20. 18:45
 8/16 anonim válasza:
Szia(sztok!)Én kiszámoltam Neked meg magamnak,de ettől még Te is megteheted Magadnak :).Merthogy nálunk mindez 2500ft/hó,az elmúlt este adatai alapján,egy elég régi FÉG-es parapett esetén.Esetleg + - pl kéményes megoldásnál,de pl gázos-vízmelegítő,avagy pl kazán esetén is pár ezres értékeket számolnak a fórumozók.Jó,hasznos dolgokat írtak itt is,érdemes meggondolni és ismétlem saját-egyéni ellenőrző mérést tenni.Ez nagyon egyéni döntés,de mindenképp mérhető,bár türelem és időigényes,s más és más megoldásokat kíván,avagy "alkalmazkodást" az adott fűtési módhoz.PL;egy kályhás vegyestüzelést úgysem tudsz "rakni",míg alszol,de nem is "tragédia",mert hamar bedurrantod.S bár a gázzal is megteheted ugyanezt,de könnyen lehet hogy "felesleges" többletfogyasztást gerjesztesz általa.STB;STB;STB.Nagyon összetett dolog,de utánjárhatsz saját egyéni mérésekkel.Jelenleg 127ft-tal számolhatod a gáz köbméterét,avagy oszd el a számla végösszegét az elfogyasztott(számlai) köbmétereiddel.Sikeres takaré(o)koskodást,s az egyensúly megtalálását ahhoz,hogy azért egy alap komfortérzeted is meglegyen.Üdvözlettel!
2009. okt. 27. 11:43
 9/16 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen konvektor.

Nálunk két régi orosz van még.

Ezek csak alaplángon megesznek fejenkét kb ~1m3/nap.

Így ha csak az őrlángok mennek az havonta 7-8e Ft :(

Ráadásul igazából így nem is fűtenek semmit,épp langyosak

csak a fűtőtestek.Pont ezért használunk Siestát sokkal gazdaságosabb.

2009. okt. 30. 17:10
 10/16 anonim ***** válasza:
Napi 0.5 m3 per konvektor az őrláng. 180W a fogyasztása
2010. nov. 16. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!