Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Pesten a házrészek is tényleg...

Pesten a házrészek is tényleg ilyen drágák?

Figyelt kérdés
Nézegettem ingatlanhirdetéseket, és ilyen több lakásos udvarban lévő 30-40 négyzetméteres házrészekért is, minimum 5 de inkább 6 milliót kérnek, meg még sokért jóval többet és általában nem is épp új háznak a részei. Ezek komolyan el is kelnek ennyiért?
2009. okt. 17. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Bizony, iszonyat drága mindenhol szinte. Jobb környékeken meg már megfizethetetlen.
2009. okt. 17. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Az az 5-6 millió nem is "sok". Ennyit vidéken is elkérnek.
2009. okt. 17. 21:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Wow, hát nekem furcsa, mert én életemben nem laktam házrészben, de még olyan helyen sem, ahol a közelben egy udvarban többen laknak. Szóval el sem gondoltam volna, hogy ilyen drága. Bár igaz az ekkora lakások is drágák ezekhez meg ott a kert.. vagy egy része a kertnek vagy nem tudom.
2009. okt. 17. 23:52
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Ezek, a közös udvarban, osztatlan közös tulajdonban lévő házrészek a legolcsóbbak Budapesten. Ilyen helyekben ne is gondolkozz, a legtöbb ilyen "lakóközösség" meglehetősen "egyedi" összetételű, ha érted, mire célzok.

Persze biztosan van kivétel, de a többségük ilyen. Akik régebbóta ott laknak, nem létező alapon jogokat formálnak és élnek is vele az udvar használatát illetően. Mivel általában egy nagyobb családi ház lett valamikor réges régen felosztva, lehetetlenül pici, rossz beosztású terek, vékony falak a jellemzőek. Aztán hallgathatod a szomszédok dajdajozását, veszekedését, tűrheted az udvaron gyűlő szemét és vaskupacot, stb.

Inkább keress Bp-től néhány km-re: mostanában némi szerencsével jó kis ingatlanokat lehet kifogni. Pl. Bp.-től 6 km-re, a mi utcánkban az üres telkek is 12 millióért mennek, mégis, egy család tavaly ősszel egy kis, kb. 60m2-es családi házat (önálló telekkel!) adott el 8 millióért! Vidékiek vették meg, a mai napig örülnek a szerencséjüknek.

2009. okt. 18. 08:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez igaz. Tulajdonképpen egy családhoz tartozik mindenki és mindenkinek sajátja a rész, amiben lakik. Én, mint kívülálló vagyok ott, a páromhoz költöztem.

És baromi szar. Az udvar olyan, mint valami putri udvara, persze semmihez nem lehet nyúlni, mert az öregasszony fenségterülete, ő ugyanis már ezer és egy éve ott lakik, gyűlik a lom, a vasak, linóluem darabok a földön, ha valami normális is van az udvaron, azt azonnal kinyűvi/megszünteti, mert szerinte ronda, kerten belüli kerítést eszkábált szemétből, meg ilyenek. És azt hiszik szép! A saját háza iszonyatosan lepukkant, de mindig is olyan volt, mert amíg nem dől össze, meg nem ázik be, addig jó az, ha még is csinálnak rajta valamit ilyen toldozott foldozott borzadály lesz belőle.. Rendesen nem hívok oda senkit, mert totál égés az egész.. Akartam egy bokort az ablakunk alá és akkor még azt mondják, hogy kérdezzem meg először a vénasszonyt. Á soha ilyen helyre. Csak arra gondolok, ha innen el akarunk menni, akkor ki lesz az a hülye, aki bejön szétnéz az udvaron és megveszi a mi részünket. Mikor először jártam itt én is nagyokat nyeltem, hogy ez iszonyatosan igénytelen, de hát a szerelem. A házrészünkön belül minden ok, de kívül..

2009. okt. 18. 19:23
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja az elején kihagytam, hogy én is ilyenben lakok most...
2009. okt. 18. 19:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Huh az kemény. Annyira nem is tudnám elképzelni én sem, hgoy ilyenbe költözzek, csodálkoztam is, hogy ezek ennyit érnek? Inkább ne legyen udvarom, minthogy kerülgessek valakit...Egyébként én úgy emlékszem még gyerekkoromból, hogy az ilyenek elég lepattant helyeken voltak, azért is idegenkedek tőle.
2009. okt. 19. 01:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!