Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egyetemistaként kollégiumba...

Egyetemistaként kollégiumba vagy albérletbe költöznél?

Figyelt kérdés
Budapestre és Szegedre is jelentkeztem, szóval főleg erre a két városra jelentkezik a kérdésem.

2013. júl. 1. 14:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
93%

A kollégista fan vagyok. Miért lenne az egyetem szenvedés? BME-GPK-ra járok. 4.5 ös az átlagom és szoktam bulizni a kolistársakkal. Szerintem ha albis lennék, és nem lennék benne a pörgésben közel ilyen jó átlagom nem lenne...

Ha meg szenvedésnek fogod fel az egyetemet, akkor csak sajnálni tudlak.

2013. júl. 1. 22:41
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

A koli felfogás kérdése hogy mennyire szenvedés, én szenvednék a sok gyökértől, aztán ők szenvednének tőlem aztán muszáj lenne szétválni.

De a magyar felsőoktatás korrupt, sz.ar minőségű rendszere az objektíven állítható, hogy HALÁL. Nagyon sok 'cucc' kell hozzá hogy valaki ezt élvezze, de gratulálok annak aki a lelki egyensúlyát megőrzi ma egyetem mellett. Nekem.. heh, nem is írom mihez lenne kedvem ha az egyetemre gondolok.

2013. júl. 1. 22:44
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Táplálkozásharcművész úgy látom már itt is bizonyítod, hogy nem vagy teljesen embernek való. Az egyetem HALÁL? Eszednél vagy? Életem egyik legszebb időszaka, lassan már csak múlt időben, de így igaz.. nem tudom te hova jártál, de szerintem igaz lehet rád az az elv, miszerint ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hibás.
2013. júl. 1. 22:57
 14/23 anonim ***** válasza:
39%

Corvinus ÉTK-s vagyok. Gyűlölöm.

A kacsát megsütöm, az egyetem intézménye is egy nagy sütőben végezhetné ha rajtam múlna.. ugyan veszhetne.

Az elmélet, hogy képezzenek okos, gondolkodó embereket szép és jó. A gyakorlati megvalósítás a szememben egy undorító posvány. Gondolom ez régen valamennyire jobb lehetett, feltételezem volt még értéke az egyetemi képzésnek. Ma azt látom hogy az egyetem elvégzéséhez nem tudás és intelligencia kell, hanem szerencse és az önálló gondolatok hiánya. Nagy segg és szorgalom, de szorgalom a kapáláshoz is kell..

Már itt a fórumon is úgy tűnik hogy nem vagyok embernek való? Ez azért van, mert sokszor őszintén írok és magamat adom, ritkán játszom csak meg magam. Ezért sokan nem is gondolnák, de voltaképpen jobban ismernek ismeretlenül mint sok ismerős. Persze az életfelfogásom mellett ez nem jelent gyengeséget vagy kiszolgáltatottságot.. irreleváns. De néha hasznos, például a megerősítés. Szerintem sem vagyok embernek való. Nem ilyen fából faragtak.

2013. júl. 1. 23:11
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
Én ugyan nem maradok ki semmiből, minden nap beülünk este vhova, vagy vkihez elmegyünk, nem kell ehhez 3 másik emberrel lakni. És elég jó átlagom van, ahhoz képest, h az 5 napból 4X 1000%, hogy iszogatunk. De koliban nem lehet tanulni, ezt szaktársaimtól tudom, általában a könyvtárba kell bejárkálniuk, mert nincs nyugtuk amott. 10ezerbe a lepukkant kolik kerülnek, biztos fiúk vagytok,h nektek megfelel, de én lány vagyok és vannak igényeim, abba meg a függöny nélküli zuhanyzó és koszos wc-k nem férnek bele.
2013. júl. 1. 23:23
 16/23 anonim ***** válasza:
94%
Eloző : Mondom full extrás koli 10 000 :) Kármán Tódor Kollégium :) Éjjel nappali biztonsági szolgálat , kamerák a folyosón, minden reggel takarítás, csillog villog minden reggel a konyha wc, zuhanyzó. Hangszigetelt ajtók :) Miért ne lehetne itt tanulni? Én sosem mentem könyvtárba még, becsukom az ajtót, és ha még szemben üvöltetik is a zenét (amit megtesznek mert a seniorokkal lakom egy emeleten) akkor sem hallok semmit. De nyugtasd csak magad azzal, hogy megéri kiadni +20 kilót havonta az albérletért :)
2013. júl. 2. 00:56
 17/23 anonim ***** válasza:
68%

Hát meg is éri ;) és mondom, 30ezerért már erkélyes full extrás lakást kapsz, ahol nem kell senkivel sem osztozni senkivel, nem kell 2-3 másik emberrel egy szobába szenvedni, meg állandóan egyezkedni, kompromisszumot kötni és nem pár méter az egész életterünk. És több ember jöhet egyszerre fel, mint a koliban, nagyobb a társasági élet és meg lehet válogatni kivel akarsz együtt lakni.

Bár mi szerencsére nem vagyunk rászorulva a kolira, én max. ilyen 10ezres koliba kerülhetnék be, oda meg köszi nem :) de te csak osztoszkodj

2013. júl. 2. 01:05
 18/23 anonim ***** válasza:
85%

Az osztozás szép.

Van egy ismerősöm a Kármánban, erre rákérdezek nála is. Tényleg ennyire jó? Mondjuk amikor 'felugrottam' volna hozzá akkor mintha nem javasolta volna.

2013. júl. 2. 07:25
 19/23 Aspartia válasza:
49%

az utolsó előttitől kérdezem ,hogy ő HOL A FENÉBE TALÁLT albérletet 30 ezerért? PESTEN? (azt nem írtad hol, csak kérdezem.)

Mert kb úgy beszélsz róla, mintha minden sarkon ennyi lenne egy összekomfortos kecó a belvárosban.

2013. júl. 24. 17:16
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Olvass már vissza, hányszor le van írva, h Szegedről van szó és nem Pestről
2013. júl. 24. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!