Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mivel lehet vízszintbe hozni...

Mivel lehet vízszintbe hozni a hullámos parkettát?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim házát újítom fel és a parketta bár jó állapotú igencsak hullámos a felülete. Laminált padlót gondoltam rá, de előtte szeretném egy szintbe hozni. Lehet ezt glettelni? Vagy más módszer? Nem szeretném felszedni.
2013. jún. 16. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Pedig ha jó állapotú (annak kell lennie, ha ott mernéd hagyni a szutyok laminált padló alatt) akkor még mindig az lenne a legjobb ha felszednéd és újra leraknád!

A másik érv a felszedés mellett, hogy régen homokágyba, vakpadlóra rakták a parkettát, így lehet, hogy hiányos az aljzat.

A hagyományos parketta jól lerakva nem csak szebb, de sokkal tartósabb és értékesebb is, mint ezek a mai préselt papír szemetek!

2013. jún. 16. 21:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Kalapáccsal...
2013. jún. 16. 22:25
 3/6 Bruce_Wayne válasza:
létezik szintkiegyenlítő folyadék,de azt nem hiszem hogy lehet közvetlen parkettára önteni...miért is nem akarod felszedni ha úgyis lamináltat akarsz?
2013. jún. 16. 22:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Igaza van az első válaszolónak. Ha a hullámon kívül nincsen semmi baja a parkettának akkor ne cseréld le holmi lamináltra. Keress egy igazi parkettás szakembert, nézze meg, és ha meg tudtok egyezni az árban akkor én vele csináltatnám. Szerintem ha fölszedi, újrarakja, fölcsiszolja és lelakkozza akkor egyszerűen meseszép lesz, a legdrágább laminált sem venné fel vele a versenyt.
2013. jún. 16. 22:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Azért hullámosodott be ,mert felszívta a vizet és megdagadt 1 hangyabokányit,de ez épp elég ehhez. Minden kép fel kell szedni ,mert ez emelkedhet akár 20-25 cm-et is. És a laminált is járhat ugyan így.Mert sajna ezek szerint valamiéért vizesedik,ennek kell utána járni,hogy miért .És orvosolni,majd pedig eldöntöd,hogy visszamegy a régi v újat raksz.
2013. jún. 17. 11:26
 6/6 Bruce_Wayne válasza:

ha vizesedik az is kérdéses hogy alá van e betonozva,illetve megfelelően van e szigetelve,mivel régi építésű ház erre kevés esélyt látok, pont most vagyok benne én is egy ilyen nagyobb felújításban,az egész házat alá kellett szigetelni utólagosan,szerencsére megúsztuk az átfűrészelős megoldással így elég gyorsan haladtunk.A parketta alatt csak homokágy volt, jó vizes természetesen,a párnafák pedig korukhoz illő állapotban voltak :S

Sajnáltam én is felszedni,de mivel ennyire öreg és megviselt állapotban volt mostanra nem bánom,a szigetelés és a betonozás kész, már csak a lamináltat kell lerakni és véleményem szerint ez is ki fog bírni pár generációt :)

2013. jún. 17. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!