SOS! Patkányt mivel lehet elriasztani vályogházból?
Figyelt kérdés
Otthonunkba beköltözött a patkány. A falban is rágcsál. Az udvaron elkapja és megöli a kutya. Macskák is vannak. Nekik nem akarom,hogy véletlenül is bajuk essen. A padlás feljárónál jött be a lakásba. Purhabbal kinyomta a rést a férjem,de átrágja. Most fogjuk majd glettelni,de a falban még ott marad.Van egy 3 hónapos kisfiam,éjszaka minden apró zörejre felkelek. Nagyon féltem. Szerencsére még a szobába nem jött le. Mit lehet tenni? Az ultrahangos risztóra is gondoltam. Nem tudom mennyire hatásos?Segítsetek!
Az ultrahangos riasztóval az a gond, hogy az a kutyának és macskának is kelletlen lehet.
Ugyancsak a patkányméreg is.
Vannak nagyobb patkánycsapdák, amik olyanok, mint az egérfogó, csak méretesebbek; illetve van ragasztó, amit le kell kenni a padlóra, és a patkány beleragad.
Ajánlatos lenne megkeresni a fészket, és a kutya segítségével patkányirtást rendezni. (Nekünk is vályogházunk van, és ez jól bevált dolog. Meg a patkányméreg)
2009. okt. 7. 14:38
3/11 anonim válasza:
Tarts vadászgörényt. Ősellenségek.
2009. okt. 7. 16:18
4/11 anonim válasza:
Egyik ismerősömékhez egy vadászgörényes pasi ment el. A görény sorban megfogta és megölte a patkányokat, és hordta ki a gazdája lábához. Érdemes lenne neten rákeresni.
Van amúgy egy állatos könyvem, abban van az, hogy a patkány egy iciripiciri mérget is megérez a kajában és nem eszi meg. Vagy, ha egy mégis, akkor a többi nem fogja...
2009. okt. 7. 17:15
5/11 anonim válasza:
Hozass egy jó pockos kutyát. Érdeklődj, kinek van ilyen a környéken? Jó patkányozó. Egy délután összekapkodja. Aztán gondolkodj, honnan jöhetnek!
2009. okt. 7. 17:40
6/11 anonim válasza:
Vasmacska(csapóvas)olyan mint az egér fogó csak nagyobb. Paszta alakú patkánymérget kell bele tenni mert fél év után sem bomlik el.vékony dróttal kell bele drótozni,mert ki lophatja belőle.Utána vissza dobni a tenyésztőnek a dögöt.
2009. okt. 7. 19:50
7/11 anonim válasza:
Ja és tisztán mérgezni nem jó mert bedögölhet a falba és az illatosnak nem nevezhetö(egy kis repedés elég)
2009. okt. 7. 19:52
8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Jelenleg a falban rág. Most nem tud a lakásban járkálni. Megmérgezni én sem akarok az a falba döglés miatt. Borsod vagy hajdú megyében tud valaki, aki vadászgörénnyel foglakozik? Továbbra is várom a válaszokat.
2009. okt. 7. 21:17
9/11 anonim válasza:
Biztos lehurrognak majd de én rászántan 1 hétvégét és légpuskával vadásztam le a kis mocskokat csak türelmesnek kell lenni.
2009. okt. 11. 11:13
10/11 anonim válasza:
én is a vadászgörényes módszert ajánlom. egy patkánynak ez a rémálma:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!