Éjszakánként meztelencsigák bújnak elő a fürdőszobában a kád előlapja mögül. Mivel tudnám elriasztani őket. Van erre valamilyen szer?
2 éves kislányomra ami nem veszélyes, persze nem fér hozzá, csak esetleg belélegezheti, ha párolog. A lakás többi részébe meg a hangyák lepnek el minket. Erre valami?
NEM VAGYUNK KOSZOSAK!
Hangyák ellen: felmosás után Biokill nevű spriccelővel (ahol permetezőszereket lehet kapni, ott általában ezt is) végigfújod az éleket, sarkokat, körbe minden szobában. Ez a szer hetekre távol tartja őket, nem veszélyes a gyerekre, háziállatra és utána legközelebb nyugodtan felmoshatsz, a hatás hetekre marad. Nálunk általában elég tavasszal egyszer végigmenni vele és kész.
Csigát nem tudom, még sose volt dolgom velük (hál istennek, a kérdésedre kirázott a hideg... brrr...)
szia! a csigák a sótól rögtön elpusztulnak,de hogy kerül a fürdőbe el nem tudom képzelni.
talán, ha erősen sós vizet spriccelnél az előlap mögé.
nálunk kint a kertben szoktak csúszni mászni a járólapon, na azt nagyon utálom.
bár nem szoktam semmilyen élőlényt bántani,de ezeket
isten bocsássa meg nekem, de megsózom.
Szórj be konyhasót a kád alá.
Nem lesz több csigád.
Húú, nem szeretnék a helyedben lenni! A hangya még csak-csak, azok mindehol utat találnak maguknak, nade csigák a lakásban???
Egyetértek azzal, aki azt ajánlotta, hogy szedjétek le az előlapot és derítsétek ki, hogy honnan jönnek a csigák? Valahol csak bejutnak a fürdőszobátokba, először ezt kell megszüntetni. Utána alapos, erősen vegyszeres nagytakarítás a kád alatt-mögött, végül szórj ki vastagon konyhasót (ha mégis lenne valahol fészek, amit nem vesztek észre a takarításnál, a kikelő kiscsigák is nyomban elpusztulnak) és úgy tegyétek vissza az előlapot.
A hangyák kérdése örök rejtély, legalábbis számomra. Minden tavasszal előjönnek a konyhában, naponta kb.20-30-an, őket szorgosan legyilkolom (hideg zsíroldó spricnivel), pár hét múlva eltűnnek teljesen, a következő tavaszig. Próbáltuk már a sütőport, a műanyag dobozos mérgeket, sprayket, nekünk semmi sem használt. Végig kell küzdenünk ezt a néhány hetet és maguktól eltűnnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!