Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hol tudok tömény hypo-t venni?

Hol tudok tömény hypo-t venni?

Figyelt kérdés
2013. máj. 19. 21:59
 1/8 anonim ***** válasza:
15%-osnál töményebb hipót nem lehet elektolizálni a szürke flakonos az!
2013. máj. 19. 22:21
 2/8 A kérdező kommentje:

a szürke az csak 5%-os nem?

ami a boltokban is van

pedig kórházakban is valami 95%-osat használnak ami már olyan tömény hogy tiszta zselés

2013. máj. 19. 22:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én vegyész vagyok NaOCl-ból nem lehet 15%-nál erősebbet készíteni ahogy már leírtam.Ami zselés az se töményebb csak zselésítve van hogy a felületről ne folyjon le!A legtöményebb a szürke flakonos persze van 5%-os is hisz több töménység van a Clorox is hígított!
2013. máj. 19. 22:39
 4/8 A kérdező kommentje:

és hol lehet kapni?

mert dm-ben tescoban lidl-ben penyben is csak az 5%-ost találtam

2013. máj. 19. 22:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100g vízben csak 29,3g NaOCl oldódik 0 fokon! 20 fokon meg jóval kevesebb!
2013. máj. 19. 22:50
 6/8 anonim ***** válasza:
5% a szabad klórra van vonatkoztatva szerintem.Ha 29g-ot tartalmazna akkor az csak 0 fokon marad meg a vízben 25 fokon robbanásszerűen kimegy a folyadékból életveszélyes lehet!
2013. máj. 19. 22:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező ! Mint tanult kollégám megírta , a szürke flakonos Hypo nem töményebb , mint 5 % , és mellette kb. 0,5-2 % szabad nátronlúgot is tartalmaz . Amint írtad a kórházakban van tömény hypo is . Ebben csak félig meddig van igazad . Pár éve az aktív klórt ( a Hypo hatóanyaga ) nem kell vízzel elegyíteni , hanem granulátum formájában tasakolják a nátrium-diklór-izocianurátot ami tartalmaz dihidrátot is . Vélhetően erre gondoltál a "tömény" jelző leírásánál . 60 g hypopor megfelel 10 liter Hypo oldatnak . Küldöm a linket :

[link]

2013. máj. 20. 14:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyforma erősségüt tudsz venni,ez az előírás .

Kár ezt ragozni .

2013. máj. 20. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!