Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ma este leütöttünk egy csótány...

Ma este leütöttünk egy csótányt a konyhában. Lehetséges, hogy találkozom még csótánnyal a lakásban?

Figyelt kérdés
Egy szép, felújított albérletben élünk közel egy hónapja, és ma találtam egyet. Szeretünk szellőztetni, anélkül megőrülnék. Lehet, hogy bemászott az ablakon? Elszaporodhat, ha teljesen egyedül volt ez a dög?
2009. szept. 27. 22:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha felújitott a lakás, és tiszta, és ma találkoztatok az elsővel, akkor az csak odatévedt valahonnan. Ha ott szaporodott volna el, akkor mindenhol találkoznál vele, illetve sokkal, de nem jellemző rájuk, hogy tiszta helyen szaporodnának. Elhanygolt konyha, öreg pince a kedvencük, ahol nem mozgatják sokat a dolgokat, ott befészkelik magukat mindenüvé.
2009. szept. 27. 22:24
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de nem valószínű hogy az ablakon jött volna be. És valószínűleg nem volt egyedü, ott vannak még a haverjai. Inkább éjszakai életet élnek, nappal lapítanak valahol.

Ha még találkozol velük, megondolandó hogy hívj szakembert, nem könnyű kiírtani őket.

2009. szept. 27. 22:31
 3/15 anonim ***** válasza:

Szia! Ahol egy van, ott a többi is. Sajnos tapasztalat, nálunk is volt. Éjjel még a kartondobozt is megrágták, hallani lehetett...

Kértünk zselés írtást 3 havonta 1000ft-ért és soha többet nem találkoztunk velük a 4 év alatt.

2009. szept. 27. 22:48
 4/15 anonim válasza:
100%
Sajna lehetséges:(Mi ezzel küzdünk már 4 hónapja,és az örület határán állok.van hogy 3 hétig semmi aztán hoppá egy dög vagy döglött vagy még mászik.rendszeresen irtatjuk,de sajna ha más nem:(így mindig át fognak jönni onnan ahol sok van és nem írtják.Már múlt hónapba volt egy nagy írtás.Én voltam az aki járt a közösképviselő nyakára h csináljon valamit még az ÁNTSZ-hez is bementem.Ezért rendelték el az egész ház írtását.De ezt tartósan kellene h megszabaduljunk tőlük.Mi már mindent kinyomtunk szilikonnal és purhabbal,pont tegnap előtt az ajtót is ahol a csövek futnak,annak csak az alja volt kinyomva szilikonnal hátha találtak egy rést.Nagyon remélem h több nem fog jönni.Írj nyugodtan privit ha beszélni akarsz róla.
2009. szept. 27. 23:08
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Valszeg szomszédtól talált be!

Vegyél a DM-ben Bábolna csótánycsapdát s megtudod van-e még.

Ha van egyedül tőlük (Bábolna) érdemes rendelni gélezést.

2009. szept. 28. 01:00
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ha valakinek van még ötlet, kérem írjon. Egy 10 emeletesben élünk, a 9. emeleten. A szomszédtól nem hinném, hogy átjött volna, mert rendesek, kisbabájuk van, gondolom, nem hanyagolják a takarítást. Az alsó szomszéd egy hárpia, de patinás rendet, és tisztaságot tart maga körül, őrá sem gyanakszom. A felső szomszéd viszont nekem kicsit gyanús. Egy apa, anya, asszem két gyerek, és képesek még éjjel 1-kor is üvöltözni. Engem nem zavar, hogy a gyerekek folyton rohangálnak a fejünk fölött, toleráns vagyok, a zajok nem zavarnak, de a tegnapi csótány-eset nagyon betette a kaput. Egész éjjel forgolódtam, alig aludtam valamit, ráadásul már szellőztetni sem mertem éjjelre, pedig ez nekem szinte lételemem. 1 hónapja lakunk itt, ha itt született volna ez a dög, szerintem már feltűnt volna, és amikor beköltöztünk, patyolat tiszta volt minden, friss festés stb... Kissé kiborított ez az egész. Soha nem láttam még "élőben" csótányt, ráadásul rettegek minden bogártól. Képzelhetitek...
2009. szept. 28. 09:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

van az zselés irtószer, ilyen kis barna pöttyöket tesz a csávó az ajtófélfákra, és az ablakkeretekre. na, az állítólag nagyon hatásos, igaz mi nem panelban lakunk, hanem gázfűtéses tégla társasházban. eddig még eggyel sem találkoztam. viszont hallottam olyat, h pesti, polgári, régi építésű lakásban is megjelentek...

keress fel irtócégeket, és kérdezd meg, h dolgoznak-e ezzel a technológiával. hívd ki őket, nem drága, és nagyon megéri.

2009. szept. 28. 11:24
 8/15 anonim ***** válasza:
Csövek mentén, szemétledobóban (ha van) vígan elközlekednek, végiggyalogolják az egész háztömböt. Az hogy nálatok rend van, vagy akár a szomszédban, nem jelent semmit. Nem zavarja az őket. A lényeg hogy találjanak ennivalót. És sajnos elég leleményesek. Érdemes egész házban egyszerre írtani őket, ha nem hiába. Viszzaköltöznek.
2009. szept. 28. 19:18
 9/15 anonim válasza:
Negyedik válaszoló vagyok és teljesen megértelek,éán is így érzek tegnap előtt bőgtem is miatta,egyszerűen nem tudunk mit tenni.Ha nálatok van hidd el mindenhol van az egész házba még a kisgyerekeseknél is.Nekem is van két kisgyerekem féltem is őket mint a fene,én már lassan ott tartok h orvos kellene annyira kivagyok tőlük.Bár nem találunk csak egyet egyet,pl egy hónapig eggyel sem találkoztunk meg is nyugodtunk de aztán megint kezdődik minden.mert nagyon gyorsan szaporodnak és ha egy valaki nem irtja az már baj:(:(:(most szilokonnal kinyomtuka csövek mentén ki sem lehet nyitni az ajtót de nem érdekel csak ne jöjjenek át.Az írtó hozzánk renmdszeresen jár eddig nem is volt gond de azt mondta történt valami mert nagyon elszaporodtak.Látta múltkor amikor a házban elrendelték a bogárírtást mindenkinél!!!Azt mondta két család van akinél nincsenek a mi sorunkon az egyik mi vagyunk,de hiába hát átjönnek hozzán vendégeskedni:(Én nagyon kivagyok:(
2009. szept. 28. 22:01
 10/15 A kérdező kommentje:

Ma este szúnyoghálózom a szellőzőket a fürdőben és a konyhában is. Mindent gondosan elmosogatok magam után, kajamaradék nem a konyhai szemétbe, hanem azonnal a szemétledobóba megy (zacsiban), vagy természetesen a WC-be.

Étvágyam tegnap este óta = a nullával... :(

Ma kb hatodszor mostam fel... már nem is tudom, miért csinálom, csak csinálom és kész...

K.rvára félek a bogaraktól...

Ez normális? Mármint ez a fokú félelem?

Kissé kibuktam.

Addig nem megyek ma aludni, amíg fel nem szerelem azt a szúnyoghálót...

Pfff....

2009. szept. 29. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!