Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ingatlan irodától miért nem...

Ingatlan irodától miért nem jó hirdetéseket nézni? Vagy elfogadni az ő segítségüket?

Figyelt kérdés
most nézünk albérletet és csak az ingatlan irodások hirdetései tetszenek mert ott nem kérnek kauciót meg a lakások is aránylag jól néznek ki. hol az átverés?
2013. ápr. 18. 22:31
 1/8 anonim ***** válasza:

miért kéne hogy legyen átverés?

amúgy meg írd össze a kérdéseid, hívd fel őket, és megtudod, amit kell. De tényleg nem értem, hogy mi lenne átverés.

Bár azt sem, hogy hogyhogy nem kérnek kaukciót,

2013. ápr. 18. 22:36
 2/8 anonim ***** válasza:
kaució-bocs
2013. ápr. 18. 22:37
 3/8 A kérdező kommentje:

hát amiket néztünk, azok nem kértek.

ezen kívül az összes magán hirdetésnél "fikázták" az irodákat

2013. ápr. 18. 22:38
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
A magánhirdető nem fikázza az irodákat, csak tudod ha feladsz egy hirdetést, hogy kiadd a lakásod, akkor naponta 50 ingatlanos fog felhívni, hogy bízd meg őket, még akkor is, ha KIFEJEZETTEN beleírod a hirdetésbe, hogy ingatlanos ne hívjon. Kaució mindenhol kell, nem tudom mit akarsz bérleni és hol, de ilyenről még nem hallottam.
2013. ápr. 18. 23:14
 5/8 A kérdező kommentje:
egy garzon lakást
2013. ápr. 18. 23:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Semmi gond nincs az ingatlanos cégekkel általában. De azt garantálom neked, hogy lesz kaució, vagy az ingatlan közvetítőnek fogsz fizetni.

Mert, hgoy ők is pénzből élnek és általában 1-2 havi bérleti díjért cserébe keresnek bérlőt. Tehát a tulaj kérni fog 1-2-3 hónap kauciót ami fedi az ingatlanos költségét. Vagy pededig töled fog az ingatlanos pénzt kérni.

Másrészről, hogy tovább offoljak... mindenképpen csak kaucióval vegyél ki lakást és hivatalos (közjegyző által hitelesített) szerződéssel vegyél ki lakást, mert ebben az esetben van védve a te hátsód is. Hogy ha bármi is történik a szabályokat be kell tartsa a tulajnak is.

2013. ápr. 18. 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:
24%
Az utolsó hozzászólása nélkülöz bármiféle hozzáértést, de sebaj :D A bérlő fizet az ingatlanosnak? Na ilyen itthon nincs. Ha igen, akkor onnan menekülni kell, az ingatlanost mindig az eladó/kiadó fizeti. A kauciónak semmi köze az ingatlanos jutalékához, tudod azt zsebből is ki lehet fizetni, nem kell hozzá a kaució :) A bérlő seggét nincs mitől védeni, inkább a tulaj az aki szívhat. Még ha kér is kauciót, holnap a bérlő összetöri a berendezést és elmegy a francba, akkor rácseszett a tulaj. Az életben nem hajtja be. Közjegyző előtt hitelesített? Hagyjuk már, a törvény (értsd bíróság) előtt egy két tanús bérleti szerződés pont ugyanannyit ér, mint egy közjegyzői okirat.
2013. ápr. 19. 00:01
 8/8 anonim ***** válasza:

A magánúton hirdetők azért fikázzák az ingatlanosokat, mert 1-2 havi bérleti díjért dolgoznak, amit az alja nem szívesen fizet ki, inkább pepecsel a hirdetésekkel.

2010-ben nagy idiótán én is elkerültem az ilyen hirdetéseket, csak az aprókat néztem és bár találtam egy elfogadható garzont (előtte meg megnéztem vagy 10 putrit), utána vertem a fejem a falba, hogy ugyanazért a pénzért mennyivel szebbet is kaphattam volna ugyanazon a környéken.

2013. ápr. 19. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!