Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináltok a rengeteg...

Mit csináltok a rengeteg számlalevéllel, befizetett csekkel, ami a hónapok, évek alatt gyűlik össze? Néha már látni se bírom őket, annyi van. Kidobni meg nem szabad.

Figyelt kérdés
2009. szept. 23. 09:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
mappákban vannak rendszerezve.
2009. szept. 23. 09:29
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Nekem is mappában azon belül nejlonba van lefűzve. Nem csak öt évig tartom meg.
2009. szept. 23. 09:35
 3/11 anonim ***** válasza:
49%
Mi is mappában gyűjtjük, 1 fiókban elfér az összes számla. 5 évig kell megőrizni, minden évben elégetem a 6 évvel ezelőtti adagot (amíg lakásban laktunk, csak apró miszlikbe téptem, hogy ne látszódjon semmilyen adat és úgy kidobtam), így mindig ugyanannyi a szla mennyisége.
2009. szept. 23. 09:36
 4/11 anonim ***** válasza:
56%
Dosszié. Lefűzve külön minden téma. Ugyanúgy ahogy a bank, a háztartási gépek számlái, garancialevelei, a személyes okiratok.
2009. szept. 23. 09:43
 5/11 anonim ***** válasza:
59%

Egy fiókban, az éppen aktuálisakat a táskámban gyűjtögetem. Jó lenne már rendszerezni őket, mert nem is egy lakás számlája gyűlik nálunk. Ha csak az elmúlt 5 évet nézzük, akkor is több kilós mennyiségről van szó.

Kidobni nem szabad semmi képen sem. Tőlem már nem is egyszer volt, hogy évekre visszamenőleg követeltek egy olyan számlatartozást, ami rég, akkoriban be volt fizetve és szerencsére a csekkem is megvolt.

2009. szept. 23. 09:43
 6/11 anonim ***** válasza:
47%
Miért? Ezen kívül mit lehet még csinálni vele? Nem olyan sok az, nekünk kb 3 év elfér 1 dossziéban.
2009. szept. 23. 09:45
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
A leveleket és számlákat egy dobozban gyűjtöm, a csekkeket mappában. A régieket áttolom egy iratmegsemmisítőn, nem akarom, hogy a kukázók az én számláim között turkáljanak.
2009. szept. 23. 09:57
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

Vettem 1 nagy lefűzős mappát és abba gyűjtöm. Minden hónap - egymás után - külön neylonba van lefűzve. Tehát, viz-villany-füttés...stb. Befizetem a csekket és tűzőgéppel hozzátűzöm a számlalevélhez és igy fűzöm le.

Rengeteg elfér igy 1 mappában. Ha valamelyik szolgáltatónál baj van - nálam az EON szokott évente 1x-2x szórakozni, hogy xy hónappal ezelőtt ezt és ezt nem fizettem be - csak fogom, visszalapozok az adott hónaphoz megnézem, elfaxolom, bemegyek bemutatom...stb. Igy egyszerű, átlátható.

Na anyám ezt nem csinálja. Neki 4(!!) nagy kartondoboznyi ilyen össze-visszasága van. Egyszer megpróbáltam neki segiteni lerendszerezni, de meg mondom őszintén az első karton felénél feladtam. Katasztrófa.

Ha van időd szépen lassan, nem kell egyszerre, rendszerezgeted. Sokkal jobb lesz és helyed is marad.

2009. szept. 23. 10:49
 9/11 anonim ***** válasza:
47%
Cipősdobozban tartom a szekrény tetején. Minden hónapban összetűzöm.
2009. szept. 23. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Azért elég sok jön havonta.

Nálunk: víz, villany, gáz, mobilszámla, internet, kábel tv, biztosítás (igaz, ez nem havonta jön), aztán évente, félévente jön a kocsira gépjárműadó, a garázsra építményadó. A másik lakásé: közös költség, fűtés, gáz, víz, villany.

Azért ez elég sok, legalább 12 boríték egy hónapban. Egy évben 144. 5 év alatt 720 darab. Az szép mennyiség.

2009. szept. 23. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!