Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 18 évesen, egyedül. Hogy...

18 évesen, egyedül. Hogy csináljam?

Figyelt kérdés

A számlákat fizetik a mamámék, viszont ennél többet nem tudnak. A barátnőm vesz nekem napi 2 zsömlét, ezt eszem.

Diákmunkát nem találok, pedig 2 naponta megyek a szövetkezetekhez, tescoba, mekibe, hátha kellek valahova, de mindenhol tele vannak.

2013. ápr. 10. 18:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Bár sokan nem tudják de a középiskolába van az ilyen embereknek pénz amit kérhetnek. A mi osztálytársunknak is hasonló problémái voltak hogy enni sem tudott mi csak ott az egész család éhezett. Az osztályfőnök mondta neki csak be kell menni az igazgatóhoz mert az ilyen esetekre van pénz. A lány azóta kap havi 20.000. A suliba pedig naponta 3X ingyen étkezhet. Neked is be kellene menni az igazgatóhoz, nem kell félni tőle vagy kellemetlenül érezned magad mert sajnos már egyre többen kerülnek ebbe a helyzetbe, hogy még ennivalóra sincs pénz.
2013. ápr. 10. 20:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Beszélj az iskolai gyermekvédelmi felelőssel, igaz nagykorú vagy már, de mivel tanulsz még, így ha megoldható, próbáld elintézni, hogy felvegyenek a suli kollégiumába, vagy más kollégiumba a városban. Nem csak azokat szokták felvenni akik messze laknak, hanem családi helyzetre való tekintettel is (legalábbis nálunk). Aztán beszéld meg a mamáddal, hogy a pénzt amit eddig adott a számlákra inkább adja át neked, vagy legalább egy részét. Abból tudnál kaját venni magadnak, kolidíjat fizetni, meg fedezni az egyéb kiadásaidat. Szerintem is hagyd a diákszövetkezeteket, mert a kereseted nagy részét lenyúlják. Én a helyedben kihúznám ezt a pár hónapot, nyáron meg úgyis jönnek az idénymunkák, biztos fogsz találni valamit.

Vagy másik verzió: otthon maradsz, magántanuló leszel és elmész valahová főállásban dolgozni.

2013. ápr. 10. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!