18 évesen, egyedül. Hogy csináljam?
A számlákat fizetik a mamámék, viszont ennél többet nem tudnak. A barátnőm vesz nekem napi 2 zsömlét, ezt eszem.
Diákmunkát nem találok, pedig 2 naponta megyek a szövetkezetekhez, tescoba, mekibe, hátha kellek valahova, de mindenhol tele vannak.
Beszélj az iskolai gyermekvédelmi felelőssel, igaz nagykorú vagy már, de mivel tanulsz még, így ha megoldható, próbáld elintézni, hogy felvegyenek a suli kollégiumába, vagy más kollégiumba a városban. Nem csak azokat szokták felvenni akik messze laknak, hanem családi helyzetre való tekintettel is (legalábbis nálunk). Aztán beszéld meg a mamáddal, hogy a pénzt amit eddig adott a számlákra inkább adja át neked, vagy legalább egy részét. Abból tudnál kaját venni magadnak, kolidíjat fizetni, meg fedezni az egyéb kiadásaidat. Szerintem is hagyd a diákszövetkezeteket, mert a kereseted nagy részét lenyúlják. Én a helyedben kihúznám ezt a pár hónapot, nyáron meg úgyis jönnek az idénymunkák, biztos fogsz találni valamit.
Vagy másik verzió: otthon maradsz, magántanuló leszel és elmész valahová főállásban dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!