Bőrkabátot hogy lehet kitisztítani?
Lesz baja ha beteszem a mosógépbe?
(Nem én hordtam eddig,turkálóban vettem,ezért szeretném alaposabban mosni a bélését is.)
Kézzel ki tudod mosni,nagyon langyos vizben,folyékony mosószerrel.
Centrifugázni nem szabad,hagyd kicsöpögni szellős helyen.
2-es vagyok
Mosógépben nem is,de langyos viztől még sosem lett baja egyik bőrkabátunknak sem,pedig van ami megvan 15 éve.
Lehet hogy te 40 éve vagy a szakmádban,én csak 20 éve háziasszonykodom,de még mindig megoldottam itthon a mosás,legyen az bőrkabár vagy hosszú szövetkabát.
Langyos mosógéles vizben nem éri meleg,nem éri szemcsés mosószer,nincs baja.Se a béleltnek,se a béleletlennek.
Régi a kérdés de hátja jasznára válil valakinek a tanácsom.
Első probálkozásra tönkre tettem a bőr dzsekimet.
a hugom furdő teknőjébe tudjátok az a picike kis babáknak.
abba tettem szemes mosoport es abban "gyurtam" ki.
anyám le ordibálta a fejem. na de nem ez a lényeg.
ebből a hibábol tanultam. de miután eláztam a bőrdzsekimben ismet (ez már egy új volt)
félve, de vegyesitettem langyos épp hogy meleg vizet tujfürdővel, mosó géllel és még anyám száraz hajra való samponából is tettem bele.
gyönyörű volt. minha akkor vettem volna. a tusfürdő illata volt amit jobvan lehetett érezni de mivel axe tusfürdő és spre-m van. be fujtam. a mai napig meg van. meg mindig érezni rajta a finom illatot pedig már jó pár év eltelt. 21/F
Látom 1000 éves a kérdés, de én a közelmúltban kerestem rá és mivel a legkülönbözőbb válaszokat találtam a bőrdzseki mosással/tisztítással kapcsolatosan, úgy voltam vele felteszek mindent egy lapra, leírom az eredményt. De előtte megjegyzem, nem egy 200.000 Ft.-os kabátról beszélek, valamikor 2010 körül vettem használtan 30-40 ezerért. De mivel akkor nagyon sovány voltam szó szerint egy vállfán pihent szögre akasztva. Éveken át lepte a por, pókhálós volt és közel beton kemény lett az évek során. Pár hónapja már éppen ki akartam dobni. De gondoltam előtte teszek egy próbát: kimosom mosógépben. Úgy voltam vele, hogy úgy is ki akartam dobni, ha esetleg tönkremegy akkor max. ugyanúgy megy a szemétbe.
Szóval beraktam a mosógépbe, feltöltöttem a mosógépet Tomi mosóporral és valamilyen illatos öblítővel (azt hiszem Lenor) és ugyanazzal a programmal mostam mint bármelyik ruhámat. Kb 50 perces program és azt hiszem 40 fokon. Amikor kivettem a mosógépből víz már nem csöpögőt belőle, Sérülést nem láttam rajta, így visszament a vállfára és hagytam megszáradni. 4-5 nap után teljesen megszáradt, de biztos ami biztos alapon hagytam még két hetet száradni mert mégiscsak bőr. Átnéztem alaposan, semmilyen sérülés nem volt rajta csak az pár apró hiba, ami már akkor is volt amikor vettem. Teljesen puha és rugalmas lett. De még azt megtettem, hogy lekentem vékonyan egy szagtalan bőrápolóval amit autókban használnak bőrülésekre. Azt hiszem amikor anno megvettem nem volt ilyen szép, és ilyen rugalmas, puha és jó illatú sem.
Még egyszer hangsúlyoznám, hogy nem a legdrágább bőrdzseki, különben nem végeztem volna el rajta ezt a "kísérletet" de ha olyan dzsekid van, ami nem túl drága és nem akarsz költeni rá akkor érdemes megpróbálni. Azt is érdemes talán figyelembe venni, hogy elég sok féle bőr van, az enyém fogalmam sincs milyen bőr. A lényeg, hogy megmentettem és nem ment a szemétbe, sőt, most hogy híztam és jó lett rám használom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!