Hogy lehet kitisztítani a szifont egy kádban, ha nincs szerelőajtó, amin benyúlhatnék?
Ebben az esetben vegyi úton. Többféle csatornatisztító anyag létezik. Van ami drága de nemigazán hatásos, vannak olcsóbbak amikkel esetleg lehet próbálkozni.
Nekem a kád esetében a Becher lefolyó tisztító vált be.
Ez egy por amit bele kell önteni a kádlefolyóba, vizet kell rá engedni annyit , hogy a por a szifonig eljusson és egy fél óra múlva kiöblíteni. Elég jól oldja a hajat és a dugulást.
Amennyiben ez vagy hasonló szerek sem segítenek akkor valószínűleg meg kell bontani a rendszert.
Nátrium-hidroxid.
Minden hasonló lefolyótisztítónak ez a hatóanyaga.
Vegyszerboltban, háztartási boltban kapható, és töményen tényleg hatásos.
Pedro
Én ilyen pumpával takarítottam ki a kád lefolyóját, frankón ki jött a sok haj meg egyéb, és utána szépen lefolyt már a víz!
Egy fél órás plusz munkával és a rengeteg vegyszer árán először csinálj szerelőajtót!
Minden csempe méretben lehet kapni,kibontasz egy-két csempe helyet, szilopasztal vagy építési ragasztóval rögzíted az ajtót és onnantól bármikor hozzáférsz a szifonhoz!
Én is így tettem sokkal hasznosabb!
Szia!
Tényleg érdemes tenni szerelőajtót tenni, máskor is kellhet, nekünk például villanyszereléskor kellett volna, hogy a kád földelése miatt hozzáférjünk a lefolyó-részhez.
Amúgy meg nem egy nagy összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!