Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogy lehet kitisztítani a...

Hogy lehet kitisztítani a szifont egy kádban, ha nincs szerelőajtó, amin benyúlhatnék?

Figyelt kérdés
2012. dec. 31. 10:00
 1/8 Zsolt75 ***** válasza:

Ebben az esetben vegyi úton. Többféle csatornatisztító anyag létezik. Van ami drága de nemigazán hatásos, vannak olcsóbbak amikkel esetleg lehet próbálkozni.

Nekem a kád esetében a Becher lefolyó tisztító vált be.

Ez egy por amit bele kell önteni a kádlefolyóba, vizet kell rá engedni annyit , hogy a por a szifonig eljusson és egy fél óra múlva kiöblíteni. Elég jól oldja a hajat és a dugulást.

Amennyiben ez vagy hasonló szerek sem segítenek akkor valószínűleg meg kell bontani a rendszert.

2012. dec. 31. 10:13
 2/8 Shai-Hulud ***** válasza:

Nátrium-hidroxid.

Minden hasonló lefolyótisztítónak ez a hatóanyaga.

Vegyszerboltban, háztartási boltban kapható, és töményen tényleg hatásos.

Pedro

2012. dec. 31. 10:30
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

Én ilyen pumpával takarítottam ki a kád lefolyóját, frankón ki jött a sok haj meg egyéb, és utána szépen lefolyt már a víz!

2012. dec. 31. 10:51
 4/8 Zsolt75 ***** válasza:
A pumpával azért óvatosan bánj, mert szét lehet nyomatni vele a csővezetéket ha komolyabb a dugulás és akkor már tényle bontani kell. Óvatosan viszont meg lehet pumpálni természetesen , de ajánlatos előbb a fentebb írt szerekkel oldani, lazítani a bedugult szennyeződést.
2012. dec. 31. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy fél órás plusz munkával és a rengeteg vegyszer árán először csinálj szerelőajtót!

Minden csempe méretben lehet kapni,kibontasz egy-két csempe helyet, szilopasztal vagy építési ragasztóval rögzíted az ajtót és onnantól bármikor hozzáférsz a szifonhoz!

Én is így tettem sokkal hasznosabb!

2013. jan. 1. 09:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem, a szerelőajtót utólag is be lehet építeni :) Szerintem is ez lenne a normális (végleges) megoldás a problémára. Nem értem, hogy eleve miért nem építettek be ilyet.
2013. jan. 1. 14:10
 7/8 Zsolt75 ***** válasza:
Szerintem azért nem 20 perc beépíteni egy ilyet, arról nem is beszélve, hogy tudni kellene hova célszerű. A kádaknál újabban nem tesznek szifont, a dugulást egy vékony hosszú spirállal is meg lehet lazítani. Én ezzel próbálkoznék elsőre.
2013. jan. 1. 15:46
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Tényleg érdemes tenni szerelőajtót tenni, máskor is kellhet, nekünk például villanyszereléskor kellett volna, hogy a kád földelése miatt hozzáférjünk a lefolyó-részhez.

Amúgy meg nem egy nagy összeg.

2013. máj. 4. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!